Brynäs ber om ursäkt till fansen

Uppdaterad 2013-01-25 | Publicerad 2013-01-24

Mästarna har släppt in näst flest mål i elitserien

Brynäs läcker på hemmaplan.

Efter förlusten mot Frölunda har den regerande mästaren 6-17 i målskillnad på hemmaplan under de tre senaste matcherna.

– Jag kan bara be om ursäkt till fansen, säger Brynäs lagkapten Jörgen Sundqvist till Sportbladet.

Brynäs IF

I fjol var Gävle-laget den stora överraskningen och laget lyckades till slut bärga SM-guldet efter finalseger mot Skellefteå. Den här säsongen går det betydligt tyngre för Brynäs.

Laget är inne i en tung period med endast en seger på sju matcher och på hemmaplanen läcker man rejält. På tre matcher i Läkerol Arena har Brynäs 6-17 i målskillnad.

”Har inget bra svar”

– De två första perioderna är direkt pinsamma. När det är så dåligt skäms man, säger Sundqvist.

– Jag kan bara be om ursäkt till fansen. Jag får bara tacka de som har varit här och stöttat oss, och hoppas att de kommer tillbaka i framtiden.

Dagens stora nederlag betyder att Brynäs har släppt in 122 mål den här säsongen och med den noteringen är de näst sämst i elitserien. Bara Rögle har släppt in fler mål, 129 stycken.

Tavla av ”Honken”

Att Brynäs har det jobbigt med försvarsspelet råder det ingen tvekan om, och att Johan ”Honken” Holmqvist bjuder på mål gör det inte lättare.

Efter drygt tre minuter av den andra perioden hämtade han pucken bakom mål och skulle sätta igång spelet. Men burväktaren stod för en riktig blunder och passade pucken direkt till Fredrik Sjöström som serverade Jari Tolsa som stötte in 3-1 till Frölunda.

Göteborgslaget vann till slut med 5-2. Brynäs två senaste hemmamatcher har slutat 2-6 mot Skellefteå och HV71.