Matchfakta 27/1

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-27

Malmö fick jubla mot AIK.

Borås–Västerås 3–0 (0–0, 2–0, 1–0)

Borås imponerade i hemmamötet med Västerås. Nykomlingen höll nollan mot tabellfemman och segersiffrorna skrevs till 3-0.

- En grå match från vår sida. De var bättre på allt, säger Västerås assisterande tränare Lars Ivarsson till vlt.se.

En viktig seger för Borås som ligger nia, men det är oerhört tight där man bara har två poäng ner till 13:e-placerade Almtuna.

Första perioden var jämn och slutade mållöst. Västerås avlossade tio skott mot Borås 13.

- Ändå var vi aldrig nära att få hål på Gustaf Wesslau i Boråsmålet. Vi var väldigt uddlösa, säger Lars Ivarsson.

Hemmalaget tog sedan över alltmer och i mittperioden gick man upp till en tvåmålsledning.

Patrik Ahlstrand inledde målskyttet i power play - och Joakim Persson rakade in 2-0 bara en minut före pausvilan.

Västerås var aldrig nära att komma ikapp. I tredje perioden ordnade Mikael Hultqvist slutsiffrorna när han slog in 3-0.

Andra perioden: 1–0 (9.20) Patrik Ahlstrand (Anders Eriksson, Philip Larsen) spel fem mot fyra, 2–0 (19.00) Joakim Persson (Jonas Nilsson).

Tredje perioden: 3–0 (6.36) Mikael Hultqvist.

Skott: 34–23 (10–13, 12–5, 12–5).

Utv, Borås: 3x2. Västerås: 9x2.

Domare: Morgan Claesson, Alvesta.

Publik: 1346.

AIK–Malmö 3–6 (2–3, 1–1, 0–2)

Malmö slog AIK på Hovet med 6-3, men matchen var jämnare än vad siffrorna visar. Hemmalaget vann exempelvis skotten med hela 35-26.

Den första perioden bjöd på hela fem mål. Sami Pitkänen gav AIK ledningen redan efter en minuts spel. Och trots att man släppte till en kvittering, rakade Christian Sandberg in 2-1 efter 10.02, och skåningarna var återigen i underläge.

Gnaget tappade sedan ledningen. Före paus kvitterade först Cole Jarrett innan Mikael Wahlberg tryckte in ledningspucken bakom AIK-målvakten Jimmy Danielsson.

Solna-laget gjorde 3-3 tidigt i mittperioden, men precis som första akten, tryckte Malmö in en puck i nätmaskorna ett par minuter före paus.

AIK fick sedan ingen mer utdelning. Carl Söderberg bäddade för segern när han svarade för fullträffen till 3-5-målet efter 13.21.

Jens Svensson smekte sedermera in pucken i tom bur och fixade samtidigt till slutsiffrorna 3-6.

Första perioden: 1–0 (1.12) Sami Pitkänen (Mikael Zettergren, Patrik Bergström), 1–1 (5.39) Fredrik Eriksson (Mikael Wahlberg, Carl Söderberg) spel fem mot fyra, 2–1 (10.02) Christian Sandberg (Rasmus Ericsson, Daniel Ström) spel fem mot fyra, 2–2 (15.27) Cole Jarrett (Fredrik Eriksson, Mikael Wahlberg), 2–3 (18.08) Mikael Wahlberg (Antti Bruun, Carl Söderberg) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3–3 (1.51) Mikael Österberg (Sami Pitkänen, Rasmus Ericsson), 3–4 (17.43) Tomas Wallgren (Jyrki Välivaara, Mikko Eloranta) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–5 (13.21) Carl Söderberg (Jyrki Välivaara, Cole Jarrett), 3–6 (17.16) Jens Svensson (Jan Öberg) mål i tom kasse.

Skott: 35–26 (8–12, 18–6, 9–8).

Utv, AIK: 8x2, 1x10. Malmö: 10x2, 1 matchstraff.

Domare: Ulf Rådbjer, Grödinge.

Publik: 1351.

Nyköping–Växjö 1–3 (0–1, 0–1, 1–1)

Växjö stabiliserar sin position ovanför kvalstrecket. Smålänningarna är nu sexa i tabellen, och har bara fem poäng upp till femman Västerås.

I kväll blev det en 3-1-seger i bortamötet med Nyköping.

Matchen var intensiv med många skott åt båda håll. Nyköpings-målvakten Martin Holst och Växjö-keepern Tuomo Karjalainen hade en svettig afton, men båda svarade för stabila insatser. Bäst var ändå Tuomo Karjalainen som bara släppte Jimmie Krafts skott som betydde 1-2 tidigt i slutperioden.

Christian Jacobsson slog in 1-3 sex minuter senare och avgjorde tillställningen till Växjös fördel.

Gustav Hjalmarsson och Christian Magnusson var de tidigare målskyttarna som grundlade segern.

Första perioden: 0–1 (7.25) Gustav Hjalmarsson.

Andra perioden: 0–2 (18.51) Christian Magnusson (Peter Ström, Per Helmersson) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 1–2 (4.58) Jimmie Kraft (Niklas Olausson, Knut–Henrik Spets), 1–3 (11.09) Christian Jacobsson (Christoffer Persson, Patrik Carlsson).

Skott: 36–37 (16–10, 6–20, 14–7).

Utv, Nyköping: 6x2. Växjö: 6x2.

Domare: Tobias Suomela, Örebro.

Publik: 1287.