Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-24

Troja och Oskarshamn vann

AIK:s tränare Roger Melin under matchen.

Troja/Ljungby plockade tre poäng mot Mora och nu är nykomlingen på en imponerande sjätteplats.

Moras Greger Artursson reducerade till 4-3 i slutet av matchen, men hemmalaget höll undan och vann.

Mötet mellan båda nykomlingarna slutade med seger för Troja/Ljungby. Laget som spelade i division ett tog alltså tre poäng mot ex-elitserielaget Mora.

Trots att Troja fick en drömstart med mål redan efter 2.49 lyckades Mora kvittera bara 29 sekunder.

Men hemmalaget kom tillbaka och slog till två gånger om inom loppet av 59 sekunder.

Olof Mårs och Jonathan Bremer såg till att det stod 3-1 på resultattavlan i paus.

Isen låg nyspolad när Pär Edblom slog till med två flugor i en smäll: han gjorde 4-1 och såg till att målvakten Lars Johansson skrinnade av isen och lämnade plats för Robert Kristan.

Mora var sedan på gång in i matchen igen. Adam Andersson reducerade till 4-2 en bit in i andra, men i tredje tickade klockan på lite för snabbt för moringarna. Men sex minuter från slutet drog Troja på sig två utvisningar med nio sekunders mellanrum, och Greger Artursson, Färjestads gamla guldhjälte, ordnade 4-3 och gav Mora kontakt.

Troja kan göra en Borås

Men sedan kopierade dalkarlarna Trojas ineffektiva recept en stund senare, och fick två spelare utvisade, men samtidigt. Matchuret stod på 17.37 och Troja hade inga bekymmer att hålla sin ledning.

I fjol gick Borås som nykomling till play off-spel till kvalserien. Kan Troja/Ljungby begå samma bedrift?

AIK slog Leksand senast och imponerade stort, men mot Oskarshamn är Solna-laget på väg att åka på storstryk. Det står 6-0 till Oskarshamn en bit in i tredje perioden.