Bofors körde över SSK

Publicerad 2011-11-30

Så slutade kvällens övriga matcher.

Bofors-Södertälje 5-1

Italienske landslagsbacken Nick Plastino gjorde mål direkt i debuten när Bofors krossade Södertälje.

Efter att ha dominerat den första perioden och vunnit skotten med hela 17-6 kom utdelningen retroaktivt i andra för Bofors, som gick ifrån till 3-0.

33 sekunder in i den sista perioden nätade sedan Plastino i Bofors tröja för första gången och när Christian Carlsson satte 5-0 knappt en halvminut senare fick Julius Hudacek lämna Södertäljes mål till förmån för Sebastian Idoff.

Plastinos landsman Daniel Bellissimo fick dock inte hålla nollan i Bofors-målet, då Jonas Engström tröstmålade för Södertälje med mindre än fem minuter kvar av matchen.

För Södertälje var förlusten den tredje raka, medan Bofors studsade tillbaka starkt efter nederlaget mot Oskarshamn senast.

Mora-Borås 5-4

När Rastislav Pavlikovsky spelade fram till Alexander Hilmersons 4-2-mål efter 51 sekunder av den tredje perioden såg det ut som att Mora kopplat ett ordentligt grepp om matchen mot jumbon Borås.

Men bara halvminuten senare reducerade Victor Backman och med 1.12 kvar av ordinarie matchtid kvitterade backbjässen Patrik Magnusson i spel sex mot fem.

Då klev Pavlikovsky fram, gjorde sitt andra mål för kvällen och avgjorde matchen med 56 sekunder kvar att spela.

Den slovakiska succévärvningen har på sina fem första matcher sedan återkomsten till Mora, som nu är uppe på sjunde plats i tabellen, stått för hela nio poäng (4+5).

Borås har halvvägs in på den hockeyallsvenska säsongen fortfarande inte vunnit efter ordinarie matchtid på bortaplan.

Troja-Ljungby-Tingsryd 4-1

Troja-Ljungby gick ut och körde över rivalen Tingsryd i den första perioden.

Efter mål av Mikael Ahlén, Jacob Berglund och Johan Linnander gick man till pausvila med 3-0.

Det räckte till tre poäng i derbyt.

Tingsryd vaknade lagom till den andra perioden och Mark Santorelli kunde sätta en reduceringspuck.

Men det var för sent.

I tom kasse fastställde Trojas lagkapten, Mikael Ahlén, slutresultatet till 4-1 med sitt andra mål i matchen.

Rögle-Oskarshamn 6-3

Med Joel Gistedt i målet har Rögle blivit en segermaskin.

23-årigen har fått förtroendet av nye tränaren Dan Tangnes i de fyra senaste matcher, vilket resulterat i fyra raka seger.

Fast mot Oskarshamn var det offensiven som stod i centrum.

Redan efter 23 sekunder gjorde Daniel Sylvander 1-0 till Rögle och det skulle smälla lika snabbt åt andra hållet, då Martin Poulsen kvitterade till 1-115 sekunder efter det.

Innan den första perioden var över hade dock Rögle gått ifrån till 3-1 och den ledningen släppte aldrig skåningarna.

Notabelt är att junioren Alexander Lindqvist-Hansen stod för tre poäng och noterades för sina två första mål i hockeyallsvenskan.