Dagens namn: Helge

Toivonen vägrade bli utbytt

Publicerad 2011-12-02

Hannu Toivonen lämnade till slut isen.

Mäkta irriterad tvingades Hannu Toivonen bort från målet efter 4.17 av den första perioden.

Det hjälpte inte för Malmö, som ändå föll med 2-5 mot Bofors.

– Det var ett snabbt beslut som vi tog och som vi stod för, säger tränaren Leif Strömberg.

Stjärnbygget Malmö fick en mardrömsstart i bortamötet mot lågbudgetlaget Bofors. En match som haussades upp ordentligt på förhand efter Linus Klasens vassa kontring på den starka kritiken som Bofors sportchef Stefan Bengtzén riktat mot honom inför säsongen.

Westerholm reducerade

Efter att Bofors gått ifrån till 2-0 knappt fyra minuter in på den första perioden tog Malmö en tidig time out, vilket också gav utdelning. 23 sekunder senare reducerade Pathrik Westerholm till 1-2.

Då bestämde sig tränaren Leif Strömberg också för att byta målvakt.

Något som gjorde Hannu Toivonen riktigt irriterad. Den finske målvakten stod kvar helt oförstående i Malmös mål medan Pontus Sjögren gjorde sig redo för att hoppa in.

Först när Sjögren närmade sig målet började Toivonen till slut åka mot Malmös avbytarbås.

– Det var snabba beslut. Vi hade inte gett Hannu några förutsättningar heller. Så det var ett som snabbt beslut som vi tog och som vi stod för, säger Leif Strömberg till Viasat Hockey.

Inbytte Pontus Sjögren fick inte heller någon vidare start i Malmös mål. På en billig retur kunde Björn Kindahl slå in 3-1 knappt halvvägs in på den första perioden och Bofors, som nu ligger hela 15 poäng före Malmö i tabellen, kunde sedermera vinna med 5-2.

Bellissimo storspelade

Till skillnad från Malmös båda målvakter storspelade Daniel Bellissimo för Bofors. Den italienske landslagsmannen stod för ett par mäktiga räddningar och motade totalt 32 skott.

– I andra perioden kliver Bellissimo in och räddar oss. Att det är 1-1 i den andra perioden är hans förtjänst. Malmö äger ju den perioden, säger Bofors tränare Sam Hallam till Viasat Hockey.