Rögle upp på playoffplats

Uppdaterad 2011-11-25 | Publicerad 2011-11-23

Segrar för Rögle, Leksand, Västerås, Bofors och Sundsvall

Rögle - Södertälje 4-2

Rögle vann den viktiga matchen mot Södertälje med 4-2 och klättrade därmed upp på en playoffplats i tabellen.

Avgörandet kom i mittperioden. Först slog Viktor Lindgren in 2-1 i power play och två minuter senare rullade Rögle upp Södertäljeförsvaret innan Alexander Bergström kunde smälla 3-1-pucken.

Julian Jacobsen skapade hopp för SSK med sitt 2-3-mål i sista perioden, men Rögle redde ut anstormningen och gjorde 4-2 i tom bur genom Ted Brithén.

- Det blev lite nervdaller i slutet men vi höll ihop det. Jag tycker att vi håller ihop det här under stora delar av matchen och gör en komplett insats, säger Brithén till Viasat Hockey.

Troja/Ljungby - Leksand 1-4

Senast Leksand spelade mot Troja/Ljungby på bortaplan blev det en 2-1-seger efter straffar sedan Jacob Blomqvist smällt in båda dalmasarnas mål.

När lagen återigen möttes på Sunnerbohov var Modoförvärvet återigen på spelhumör. 25-åringen gjorde snyggt 1-1 och fanns sedan med i förarbetet till Lucas Sandströms 3-1-mål. Däremellan gjorde Jens Bergenström 2-1 i numerärt underläge.

Serietrean Leksand, som till slut vann med 4-1 efter att Ken Andre Olimb skarvat in sista målet, plockade fjärde vinsten på de fem senaste matcherna.

Mora - Västerås 3-5

Västerås svarade för en imponerande vändning borta mot Mora.

Hemmalaget ledde med 3-1 efter två perioder, innan man tappade konceptet och fick se västmanlänningarna vända. Superlöftet William Karlsson sköt 2-3 i power play, och inom loppet av 33 sekunder kom både 3-3 och 4-3 genom Kenneth Bergqvist respektive Jonte Berg. Med minuten kvar bankade Peter Öberg in spiken i kistan genom sitt 5-3-mål.

Seriefyran Västerås bärgade därmed tredje raka vinsten.

Almtuna - Bofors 2-3

Bofors fortsätter att vinna matcher och man krånglade sig ur en jobbig situation borta mot Almtuna tack vare förstakedjan.

Almtuna tog ledningen med 2-1 efter mål av nye kanadensaren Tyler Roeszler, men Bofors vände och vann med 3-2.

Toppkedjan med Linus Persson, Tobias Thermell och Kristofer Näslund satte varsin kasse och var alltså segerorganisatörer. Trion kombinerade in totalt in åtta poäng.

Serietvåan Bofors plockade därmed sjätte raka trepoängaren.

Oskarshamn - Sundsvall 3-5

Sundsvall återhämtade sig ordentligt efter 2-7-förlusten mot Västerås senast när man besegrade Oskarshamn med 5-3 på bortaplan.

Visserligen tog hemmalaget ledningen med 1-0 genom David Rodman i början av andra perioden, men bara 29 sekunder senare kvitterade Pär Lindholm, och sedan var det Sundsvalls match. Innan den andra perioden var över hade gästerna spelat till sig en 4-1-ledning, och när Timrålånet Marcus Högström smällde in 5-1 mitt i sista perioden blev uppförsbacken för brant för hemmalaget. Närmare än två reduceringspuckar kom man nämligen inte.

Oskarshamn är inne i en formsvacka och förlusten var lagets femte raka.