Dagens namn: Ragnar, Ragna

Tre Kronor vann – utan att övertyga

Publicerad 2016-05-11

Nyquist matchens lirare

Efter förlusten mot Tjeckien blev det en bekväm seger mot Kazakstan efter ett hattrick av Gustav Nyquist.

Men resten av laget övertygade inte.

– Vi har sagt att vi ska bli bättre dag för dag. Det är dags att vi börjar skärpa till oss lite, säger assisterande förbundskaptenen Johan Tornberg i TV4.

Sverige var tvunget att vinna mot Kazakstan ikväll efter förlusten mot Tjeckien senast – i jakten på ett lättare kvartsfinalmotstånd än Finland eller Kanada.

Tre mål inom fyra minuter i den första perioden gjorde mötet rätt avslaget, men vid 6-1 studsade ändå Kazakstan tillbaka något. Till slut vann Tre Kronor med 7-3.

Gustav Nyquist blev matchens stora lirare med tre mål och en målgivande passning.

– Jag tycker att vi tar vara på våra chanser lite bättre i dag, säger han i TV4.