Firma Ovetjkin-Bäckström hade stor lekstuga i nattens match mot Chicago.

Radarparet visade att det fina samspelet från i fjol fortfarande sitter i.

Tre poäng var blev det i 6-2-segern.

NHL

Det var i andra perioden som Alex Ovetjkin och Nicklas Bäckström blixtrade till. Efter 1:45 hittade Bäckström fram till Ovetjkin med en perfekt passning, och nummer åtta hade bara att raka in pucken i öppen kasse. Målet innebar 3-1-ledning för Capitals inför hemmapubliken i Verizon Center.

Någon minut senare spelade Bäckström och tredjelänken i succékedjan – Alex Siomin – fram Ovetjkin till ytterligare ett mål, den här gången i numerärt överläge.

7:25 in i mittakten var det så Bäckströms tur att få göra mål. Framspelad av Siomin och nyförvärvet från Philadelphia, Mike Knuble, överlistade ”Bäckis” Chicagos målvakt Corey Crawford med ett handledsskott. Målet kom i spel fem mot tre.

Innan perioden var över hann också Patrick Sharp reducera för Chicago, innan Tyler Sloan fastställde slutresultatet 6-2.

Siomin gjorde tre assist, och totalt producerade Bäckströms kedja alltså nio poäng i matchen.

– När de spelar bra är de roliga att titta på, säger Caps tränare Bruce Boudreau till Washington Post. Jag tror inte att de kommer att få spela tillsammans i 82 matcher, men när de inte bara är ute efter att göra allt så snyggt som möjligt, då bildar de en ganska unik kedja.

Knuble gjorde två mål i matchen, båda i första perioden, och hyllades efteråt av Boudreau.

– Han kan göra mål och han tar sig till motståndarmålet, det var något vi saknade i fjol, säger Boudreau till klubbens hemsida.

Florida slog Dallas för andra kvällen i rad. 3-1 igår följdes upp med 4-1 i natt.

Dallas kom till spel med två svenskar – Tom Wandell och Fabian Brunnström. Övriga vilade.

Christian Bäckman spelade inte för Florida, men han fick ändå beskedet att han kommer att få följa med klubben till Finland, där Panthers möter Chicago i ett dubbelmöte i nästa vecka. Bäckman har imponerat på klubbledningen under sitt provspel i Florida.

– Vi har fortfarande till säsongsstarten på oss att ta ett beslut om honom, säger tränaren Peter DeBoer till klubbens hemsida. Så vi tar med honom till Finland och tar så mycket tid vi kan med honom.

Nicklas Bergfors såg till att bättra på sina NHL-aktier med ett mål och en assist i New Jerseys segermatch mot NY Islanders.

I andra perioden spelade han fram Jamie Langenbrunner till ett power play-mål.

Och med en dryg minut kvar av matchen fastställde 22-åringen från Södertälje slutresultatet till 4-2. Målet kom i tom bur.

I fjol fick Bergfors spela 8 NHL-matcher, resten av säsongen tillbringade han i AHL-klubben Lowell Devils.

Hittills i år har den talangfulle anfallaren tre poäng på två försäsongsmatcher.

Patric Hörnqvist spelade fram till två av Nashvilles mål i förlustmatchen mot Atlanta. Inför matchen hade Predators fortfarande över 30 spelare kvar i truppen, och Hörnqvist tog alltså chansen att visa upp sig inför nästa truppbantning.

Tobias Enström assisterade till ett av Atlantas mål i matchen, som slutade 5-4 till hemmalaget Thrashers.

Buffalos målvakt Ryan Miller visar god form redan innan säsongen börjat. I lördags räddade han 42 skott mot Detroit och i natt kom han upp i 23 räddningar i matchen mot Toronto.

Buffalo vann med 3-2.

Miller såg till att Buffalo kunde hålla undan i tredje perioden, då Toronto tryckte på för en kvittering.

– Jag har spelat två bra matcher, och det är bra att spelet börjar stämma, men man längtar till när matcherna gäller något, säger Miller till AP.

I avbytarbåset stod reservmålvakten Jhonas Enroth och såg Miller storspela. Svensken fick inte hoppa in i matchen.

Carl Gunnarsson, Jonas Frögren och Viktor Ståhlberg spelade för Toronto, men ingen av dem kom med i poängprotokollet. Henrik Tallinder klockades för 19:35 minuters speltid i Buffalo.

Fredrik Sjöström har gjort sitt första mål för Calgary Flames.

I nattens match mot Edmonton fastställde han slutresultatet – 5-3 till Calgary – med ett skott som styrdes in via en motståndarbacks skridsko.

Sjöström spelade i förstakedjan tillsammans Olli Jokinen och Jarome Iginla, och såg ut att trivas i det fina sällskapet. Totalt spelade han 16:26.

Calgarys back Anton Strålman passade fram till ett mål och slutade på plus tre.

Theo Fleury, veteranen som försöker sig på en comeback i NHL efter sex års frånvaro, noterades för en assist i matchens – 41-åringens fjärde poäng på lika många matcher.

Robert Nilsson fick sparsamt med speltid för Edmonton – bara 11:09 – men hann ändå med att passa fram till ett mål.

Förlusten var Oilers tredje raka.

Vancouver går fram som en ångvält på försäsongen.

Tidigt i morse, svensk tid, kom sjätte raka segern. San Jose Sharks besegrades med 4-3 efter att speedkulan Mayson Raymond avgjort straffläggningen.

Alexander Edler blev målskytt i matchen. Drygt halvvägs in i tredje perioden prickade han rätt med ett skott från blålinjen.

Tvillingarna Sedin och Mikael Samuelsson vilade.

Sharks kom till spel med en svensk – backen Douglas Murray fick 21:03 minuters istid och hamnade på plus ett.

Erik Ersberg räddade 22 skott, men Los Angeles föll ändå borta mot Colorado med 3-2. Paul Stastny, Milan Hejduk och T.J. Hensick var de Coloradospelare som överlistade Ersberg. Peter Harrold och Trevor Lewis gjorde mål för Kings.

Ingen svensk förutom Ersberg deltog i matchen.

Tampa Bay och Phoenix möttes på neutral is i Loveland, Colorado.

Phoenix vann med 4-3 efter straffar. Peter Mueller avgjorde straffläggningen genom att överlista Lightnings målvakt Antero Niittymäki från nära håll.