Atlanta bröt förlustsviten – tack vare Hedberg

Atlantas förlustsvit mot Philadelphia var uppe i 14 matcher.

Nu är den bruten.

Tacka Johan Hedberg för det.

NHL
Johan Hedberg spikade igen.

Den svenske veterankeepern Johan Hedberg, som inte är anmäld i den preliminära svenska OS-truppen, är en av NHL:s hetaste målvakter för tillfället.

I natt stod han på huvudet och räddade allt som mardrömsmotståndaren Philadelphia slängde emot honom.

34 räddningar

Den 36-årige masen gjorde 34 räddningar, och såg till att Rich Peverlys mål i andra perioden räckte hela vägen för segern.

Han var särskilt het i tredje perioden, då Flyers låg på hårt för en kvittering.

– Det var en kul utmaning, säger Hedberg om den tajta matchen. Man vet att de ska komma, men man är också bara en studs från att gå upp i 2-0.

– De här matcherna är riktigt roliga att spela.

Det blev förstås inte tråkigare av att Atlanta alltså tog sin första seger över Philadelphia på 14 matcher – senaste tvåpoängaren kom den 18 november 2005.

”Extremt vass”

Efteråt fick Hedberg såklart beröm - även från sina motståndare.

– Han var extremt vass, sa Flyers tränare John Stevens till AP.

Efter Hedbergs nolla – hans första i NHL på två år – ligger han tvåa i NHL med 93,3 procent räddade skott.

I och med segern ligger Atlanta sjua i Eastern Conference. Flyers är tia i samma tabell.