Dagens namn: Mikael, Mikaela

Björklöven vände – då hyllades målvakten

Publicerad 2013-11-26

”Han är gudomligt bra”

Björklöven vände ett 0-2-underläge till seger i den tredje perioden mot Asplöven.

Det tackade de målvakten Andrew Raycroft för.

– Han är gudomligt bra, säger Jon Palmebjörk till Viasat Hockey.

Andrew Raycroft. Foto: Viasat.

Den fina formen – med åtta seger på de nio senaste matcherna – var som bortblåst för Björklöven vid nedsläpp i Luleå mot Asplöven.

Efter slarv av Jon Palmebjörk kunde också Jonas Berglund kontra in 1-0 till Asplöven i slutet av den första perioden.

– Egentligen kunde det stått 3-0 och till och med 4-0 till dem, men han (Raycroft) är gudomligt bra. Han är ryggraden i laget, säger Jon Palmebjörk till Viasat Hockey.

I mittperioden utökade Asplöven till 2-0 i slutsekunderna genom Marcus Fagerudd, men i den tredje perioden vaknade Björklöven efter en märklig sekvens.

Asplöven såg ut att ha 3-0-pucken inne och domaren Pierre Schilken signalerade för videogranskning medan spelet fortsatte. Innan nästa avblåsning hade dock Kim Karlsson åkt sig till ett friläge och blivit fälld av Asplövenbacken Olov Lundqvist.

”Lyckades reda ut det”

Videomåldomaren kunde aldrig fastställa att pucken passerade mållinjen och i stället för 3-0 till Asplöven fick Björklöven straff.

Den missade Olof Mårs, men bara 56 sekunder senare lyckas Kim Karlsson lirka in reduceringen ändå.

Fyra minuter senare kvitterade sedan Stefan Öhman och när drygt fem minuter återstod av den tredje perioden satte Jon Palmebjörk avgörandet.

– Vi gör en bedrövlig förstaperiod. Vi bestämde oss innan tredje perioden att ta tag i det och sen spikar ju Andrew igen, säger Jon Palmebjörk.

Andrew Raycroft, som räddade 38 skott:

– Vi hade en lång resa och ingen bra känsla före matchen och sen var det en del konstiga domslut. Men vi lyckades reda ut det.

Björklöven är nu femma i tabellen. Sexan Mora, som ligger två poäng bakom, har en match mindre spelad och möter Troja-Ljungby i morgon, onsdag.

Karlskrona körde över Timrå med hela 6-1 hemma i Telenor Arena.

Två snabba mål i mitten av den andra perioden blev nöten för Timrå, som aldrig orkade resa sig.

Karlskoga ligger tvåa i serien, fyra poäng bakom BIK Karlskoga, men har en match mindre spelad.