Djurgården vann skotten, men förlorade matchen med 0-6.

Jeremy Boyce-Rotevall hade inga problem att ranka Timrås insats efter krossen.

– Den här ligger etta, säger han.

Djurgården, elva oavgjorda matcher efter ordinarie matchtid, och Timrå, nio oavgjorda matcher efter ordinarie matchtid, är hockeyallsvenskans mesta krysslag den här säsongen.

Men något oavgjort resultat var det aldrig tal om i kväll.

Efter 13 minuter inledde Jeremy Boyce-Rotevall målskyttet för Timrå och sedan rullade det bara på. 24 minuter senare var ställningen 4-0.

– Det är bedrövligt från vår sida.Vi spelar inte som vi ska göra. Vi slarvar alldeles för mycket. Det börjar redan i första perioden och sedan ska vi komma ut i andra perioden och rätta till det, men vi gör precis tvärtom, sa Djurgårdsbacken Nils Andersson till S24 efter den andra perioden.

Målvaktsbytet hjälpte inte Dif

Inför den tredje perioden bytte Djurgården målvakt, in med Johan Mattsson och ut med Adam Reideborn, men det hjälpte inte. Timrå, som förlorade skotten med 25-30, vann till slut med hela 6-0. Matchens spelare var Thomas Hundertpfund som gjorde två mål och ett assist. Innan det hade hade österrikaren bara noterats för ett mål den här säsongen.

– I dag klickar vi verkligen. Vi får målen med oss och energi hela tiden. Det är nog därför som det funkar hela tiden, säger Jeremy Boyce-Rotevall.

Djurgårdens tränaren Tony Zabel var besviken och fåordig efter matchen.

– Det är så mycket känslor i kroppen och jag har ingen lust att uttrycka dem. Utan vi får ta hem det här och så får vi analysera det, säger Tony Zabel till S24.

Tack vare segern gjorde Timrå ett ryck i bottenstriden och är nu tia i tabellen. Djurgården tappade fjärdeplatsen till Västerås, som har en match mer spelad.

Christoffer Bengtsberg räddade 42 skott och samtliga straffar när Troja-Ljungby vann med 1-0 mot Oskarshamn. Hampus Gustafsson blev ende målskytt. Troja har varit inblandade i sju straffläggningar den här säsongen och vunnit fem.

Västerås plockade tre poäng på hemmaplan mot serieledande Karlskrona. Samtliga mål i 3-1-segern kom i den första perioden. För en gångs skull gick Västerås nordamerikanska stjärnforwards poänglösa från isen. I stället gjordes målen av Marcus Jonsson, Jonas Emmerdahl och Andreas Lindh.

Mattias Beck gjorde ett spelmål och satte två straffar när Mora knep två poäng mot Asplöven. Forwarden har nu gjort poäng i nio raka matcher.