Publicerad 2013-08-29

Sista perioden räddade SHL-nykomlingarna

Leksand var nära att bli chockat mot division 1-laget Sundsvall.

Men en stark sistaperiod räddade äran för SHL-laget.

SCA-cupen har startat och turneringen, som firar 40 år 2013, var nära att bjuda på en högkalibrig smäll redan under den andra dagen.

Division 1-laget Sundsvall satte i stort sett alla målchanser som de hade i de två första perioderna och trots att Leksand fick powerplay på powerplay så ledde Sundsvall med 2–1 inför den sista perioden.

Och då ska ni veta att skotten efter två perioder var otroliga 9-27. Leksand hade greppet, men Sundsvall krigade energisk och bra och fredade det egna målet.

Stred som ett djur

I den sista perioden vände Leksand på matchen och det var så synd om Sundsvalls målvakt Sammy Gustafsson som stred som ett djur. Han var så tät i de två första perioderna och i den sista släppte han två skott utifrån. Såg lite billigt ut. Ingen skymning och inget trassel.

Till slut vann Leksand med 5-2, det sista målet i tom kasse, och fick en ok inledning på SCA-cupen.

Leksand gjorde sin sak, inte mer. Och underskattningen inledningsvis var nära att ge Leksands andra förlust på försäsongen.

Bäst i Leksand var Patrik Hersley, tremålsskytt.