AIK buades ut efter tredje raka förlusten

Publicerad 2014-03-23

AIK åkte på en blytung hemmaförlust.
Då buades laget ut av sin egen publik.
Nu väntar ett ödesderby mot Djurgården på tisdag.

AIK drog på sig ännu en förlust - den tredje raka - hemma mot Västerås i eftermiddag.

De fick en mardrömsstart, redan två minuter in i matchen gjorde bortalaget ledningsmålet genom Sam Marklund. AIK kvitterade kort efteråt, men innan den första perioden var över hade Västerås återtagit ledningen.

Och Michael Nylander hade bränt en straff.

– Jäkligt mycket snö framför målet. Det märkte jag när jag kom fram dit så pucken hoppade över klubben lite. Det var ingen vidare straff, tyckte "Nyllet".

Men kvitteringen kom till slut, Brett Carson lyfte in 2-2-pucken 19 sekunder in i mittronden och inför den tredje perioden såg det vidöppet ut.

Då kom kallduschen för AIK.

Hård kritik

Efter en tillrasslad situation framför Daniel Larsson stötte Sam Marklund in sitt andra mål i matchen och gav gästerna ledningen med 2-3.

På slutet blev det spel fyra mot fyra och trots att AIK etablerade spel i offensiv zon så valde Rikard Franzén att inte plocka målvakten i jakten på en kvittering.

Ett beslut som kritiserades hårt av S24-experten Kristian Huselius.

– Jag förstår inte vad de tänker med, de måste ju ta ut målvakten, säger "Husse".

När Larsson väl stack var det försent och matchen slutade 2-3.

Efteråt buades AIK ut av drygt 6 000 åskådare.

Samtidigt gick övriga resultat knappast AIK:s väg, utan nu har Solnaklubben fyra poäng upp till Rögle på en av två platser som innebär SHL-spel nästa säsong.

På tisdag möter AIK jumbon Djurgården i ett riktigt ödesderby. Förloraren där kan glömma sin SHL-dröm.