Dagens namn: Orvar

Örebro klart för kvalserien – då kom Sundsvall ikapp

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-26

Viktig poäng för bottenlaget

Örebro ledde med 3-1 mot Sundsvall efter två perioder och i samma veva blåstes matchen mellan Leksand och Mora av, och Örebros kvalseriebiljett var klar.

Då tappade Örebro och Sundsvall lyckades kämpa till sig en poäng.

Förutsättningarna var enkla för vinterns succélag Örebro inför matchen mot bottenlaget Sundsvall; vinst och kvalseriebiljetten skulle vara klar.

Laget, som var nykomling så sent som ifjol, ledde också med 3-1 efter två perioder, men eftersom matchen startade en timme efter matchen mellan Leksand och Mora, så var Örebros kvalseriebiljett då redan klar eftersom Mora vunnit.

I och med det så tappade man också matchen mot Sundsvall som desperat jagade poäng för att hålla undan i bottenstriden.

Sundsvall reducerade och kvitterade inom en dryg minut. Mikael Simons slog in 2-3 i power play och spelade sedan fram Nicklas Johansson till 3-3.

På övertid avgjorde sedermera Martin Filander för Örebro, men poängen som Sundsvall lyckades erövra kan bli oerhört viktig i bottenstriden, där laget nu är tre poäng före Tingsryd och Troja inför de två sista omgångarna.