Växjö klart för elitserien

Uppdaterad 2011-04-04 | Publicerad 2011-04-03

”Inte vågat drömma om det här”

Växjö Lakers är klara för elitserien 2011/2012.

Ett superryck i den andra perioden med fyra mål inom tio minuter bäddade för 5–2-segern mot Örebro.

Samtidigt som Södertälje slog Rögle i Ängelholm.

– Jag är helt tom, säger Växjötränaren Janne Karlsson.

Växjöspelarna stannade kvar länge på isen efter 5–2-segern i Behrn Arena i Örebro. Anledningen var att de inväntade resultatet mellan matchen i Ängelholm.
Växjö skaffade sig en 5–0-ledning mot Örebro redan efter halva matchen och om avancemanget skulle bli säkrat i dag hängde på om Södertälje skulle slå Rögle.

Och de kan tacka SSK som vann med 2–1 – efter stor slutdramatik när Rögle plockat målvakten.

– Vi ville bara ta en match i taget och oavsett om vi vinner eller förlorar så städar vi av den här efteråt hade vi sagt. Sen gick det upp för oss om Södertälje vinner så är vi faktiskt klara. Det känns fantastiskt.

Med sex poäng kvar att spela om har därmed Växjö (på 20 poäng) nu ett ointagligt försprång eftersom Modo och Södertälje möts i den sista omgången.

– Jag har trott på oss hela tiden, och var övertygad om att vi skulle göra en bra kvalserie. Man måste ha tur vilket vi har haft den här serien också.

– Men vi var bara fokuserade att göra så bra som möjligt på isen.

Superryck i andra perioden

Växjö hade inte vunnit i Örebro på hela säsongen. Men allting har gått Växjös väg i den här kvalserien och passande nog så kom den första segern i Berhn Arena i dag.

Med fyra mål inom tio minuter i den andra perioden gick Växjö mot elitserien med överljudsfart.

Anders Erikssons genomåkning innan 3–0 var rena uppvisningen och Örebro var aldrig ett hot även om två reduceringar kom.

Vad är förklaringen till att Växjö är klart för elitserien?

– Det är ett hemligt recept som jag aldrig släpper. Vi jobbar hårt och har bra ledare och bra miljö, det har varit ganska lättjobbat. Men jag har inget svar, allting går inte att förklara, säger en tagen Karlsson till S24.

Säsongen 1998/1999 vann Växjö Lakers division fyra, samtidigt som Modo vann elitserien 22 poäng före Färjestad. Nästa säsong spelar Växjö i elitserien, samtidigt som Modo kan vara allsvenskt.

Kan du blicka framåt och tänka dig hur det blir att vara i elitserien?

– Just nu orkar jag inte tänka på det.

FAKTA: VÄXJÖ LAKERS

Bildad: 1997, sedan Växjö HC gått i konkurs.

Klubben vann division fyra 1999 och flyttades upp till division två efter serieomläggning. 2001 blev det seger i division två, 2003 vann klubben division ett och gick till hockeyallsvenskan.

2009 spelade Växjö för första gången i kvalserien till elitserien.

Den här säsongen vann klubben hockeyallsvenskan, gick till elitseriekval och säkrade på söndagen avancemang till elitserien 2011–2012.

Klubben får en ny arena som ska stå klar sommaren 2012 och ska rymma 12 000 åskådare.

Tränare: Janne Karlsson.