Publicerad 2011-04-16

”Homer” inblandad i tre av fyra mål

Detroit höll på att tappa en 4–0-ledning i andra slutspelsmatchen mot Phoenix.

Men Red Wings höll undan och kopplade ett grepp om matchserien efter 4–3.

Tomas Holmström blev utsedd till matchens tredje stjärna med ett mål och två assist.

Med elva minuter kvar av matchen reducerade Phoenix genom kaptenen Shane Doan till 3–4 i spel fem mot tre. Samme Doan hade tre minuter innan tryckt in 2–4, men Detroit kunde hålla undan och gå till 2–0 i matchserien.

Matchens svensk blev Tomas Holmström, 38, som låg bakom tre mål och såg till att Detroit kunde gå till en 4–0-ledning.

”Homers” styrning i krysset

En minut in i den andra perioden skickade Filppula en isare mot mål och Tomas Holmström gled förbi målvakten och styrde upp pucken i krysset.

”Homer” gjorde också precis vad han skulle vid 1–0 och 2–0 när han skymde Phoenix Ilya Bryzgalov i mål.

Matchens prestation stod annars Pavel Datsyuk för som höll på att göra 3–0 med klubban mellan benen. Bryzgalov räddade längst ut på benskyddet men Darren Helm stänkte in returen.

Franzén i otäck situation

Johan Franzén råkade illa ut i första perioden när skridskon fastnade i isen just innan Shane Doan tacklade till Franzén som föll otäckt med ansiktet rakt in i sargen. Lidström fick hjälpa sin svenske lagkamrat som blödde rejält på väg ut från isen.

Franzén var tillbaka i den andra perioden några stygn senare.