Omdiskuterat mål kan sänka Sverige

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-03

”Armen uppe för icing”

Ryssland tog ett bestämt grepp om semifinalen mot Sverige i JVM efter ett omdiskuterat mål.

Domarna visade först icing för ryssarnas långa rensning men slog sedan av den.

Då tog Denis Golubev hand om pucken och gjorde 2-0 för Ryssland.

– Han har armen uppe för icing, säger experten Niklas Wikegård i SVT.

Ryssland hade redan 1-0 från den första perioden och fick även 2-0 i andra perioden. Detta efter en omdiskuterad situation.

Kritiserar backarna

Ryssarna rensade pucken mot den svenska zonen och domarna signalerade för icing. Men innan pucken gled över den förlängda mållinjen tog linjedomaren ner armen igen.

– Han har armen uppe för icing men slår av den ganska tidigt, den bortre linjedomaren. Jag skulle vilja säga att det är svagt spel av våra svenska backar, säger experten Niklas Wikegård.

”De ger bort målet”

Även kollegan Mikael Renberg riktade sin kritik mot det svenska försvaret snarare än domarteamet.

– Pucken går såpass nära den svenska målvakten att jag tycker att bägge backarna borde åka hårt på den pucken. De är oerhört passiva och ger bort det målet. Man kan skylla på linjedomaren och att man trodde det eller det men pucken är så nära att de borde ha åkt på den, säger Renberg.