NHL-svensk målskytt – efter operationen

Uppdaterad 2014-10-03 | Publicerad 2014-10-01

Sällsynte målgöraren Grossmann i form

Han gör bara mål i princip i var 100:e match NHL-match.

I natt var det dags igen att få nätkänning för Nicklas Grossmann – som dessutom blev matchens bäste spelare – när Philadelphia Flyers tog revansch mot New York Rangers med 4–2.

Nyblivne Dallas-målvakten Anders Lindbäck släppte in fem mål mot sitt förra gäng Tampa Bay.

Flyers studsade tillbaka snabbt efter 6–3-förlusten på Madison Square Garden i går. Carl Hagelin öppnade visserligen målskyttet i Wells Fargo Center med ett mål i numerärt underläge. Men efter att Sean Couturier kvitterat var det dags för en betydligt mer otippad före detta Södertälje-spelare att visa sig i målprotokollet.

Nicklas Grossmann, 29, har bara gjort fem mål på sina totalt 463 matcher hittills i NHL, senast var dock så sent som den 11 mars förra säsongen mot New Jersey.

Och i natt var det äntligen dags igen för den defensive backbjässen som nu verkar ha läkt sin högerfot som opererades i maj.

– Det har varit en annorlunda sommar. Ett ledband i foten gick av i det fjärde mötet med Rangers i första omgången av slutspelet och det blev en tolv veckor lång rehabiliteringsperiod, varav åtta veckor på kryckor, säger han till Sport-Expressen.

Grossmann fick pucken ute till höger vid blå från sin kollega, och med bra trafik framför Cam Talbot hittade hans slagskott ända fram till nätmaskorna 7.46 in på andra perioden.

För det vägvinnande 2-1-målet belönades han sedermera med utmärkelsen matchens första stjärna.

19-årige Anthony Duclair är en av ynglingarna i New York Rangers, tillsammans med svenske Jesper Fast, som visat framfötterna rejält på försäsongen. Det var också han som gjorde 3–2-reduceringen med ett handledsskott bakom Ray Emery och därmed har den unge kanadensaren gjort mål i tre raka matcher och skaffat sig en bra chans att få starta säsongen med Rangers.

Giroux tillbaka

För kaptenen Claude Giroux var matchen den första efter att ha missat de sex inledande på grund av skada.

– Jag ville bara få in matchkänslan och inte forcera någonting. Jag ville inte spela 22 minuter, men jag tycker det gick bra, säger Giroux som spelade drygt 16 minuter.

Steen ”snuvad” på två mål

En desto mer van svensk målskytt som också blev matchens bäste spelare i natt var Alexander Steen, som förde sitt St Louis Blues till en 3–1-seger mot Carolina.

Svensken, som först blev tilldelad två av målen, gick till slut av isen som mållös. Båda gångerna var det efter skott som efter en närmare titt hade styrts in av en medspelare.

Steen avlossade ett slagskott uppe från slottet som Joakim Lindström, skulle det visa sig, fick en styrning på.

– Jag fick credd för två, men jag gjorde inget av dem, skojade Steen efteråt enligt nhl.com.

– Jag tycker att vi spelade väldigt stabilt i den andra perioden. Vi gav de inte mycket och höll i pucken och spelade precis som vi ville.

Mardrömsåterseende för Lindbäck

Anders Lindbäck, som tampas om platsen som backupmålvakt i Dallas, hade inte alls en lika rolig kväll. Den förre Tampa Bay-målvakten hade en brutal kväll mot sina förra lagkamrater när Dallas blev överkörda med 5–1. Lindbäck stoppade 28 skott mot sitt gamla Tampa som hade fem olika målskyttar.