Widings missar bäddade för Skellefteå-seger

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-25

Gjorde också sitt första mål i Djurgårdströjan

Daniel Widing värvades til Djurgården för att göra mål.

På lördagskvällen gjorde han sitt första i Dif-tröjan men i matchens slutskede brände han istället ett friläge i förlängningen och den sista straffen och serverade Skellefteå som kunde kamma hem extrapoängen.

Skellefteå har under inledningen på säsongen gjort flera matcher där de haft totalt skottövertag.

Mot Djurgården var det inte annorlunda. Den första perioden vann de skottstatistiken med 17–4.

Ändå stod det 1–1 när perioden var avslutad.

Daniel Widing fick göra sitt första mål i Djurgården efter sex minuters spel. Fredrik Warg satte kvitteringen efter 9.40 då han blev snyggt framspelad av Joakim Lindström.

Snabbt svar

Den andra perioden blev jämnare skottmässigt, 4–4 närmare bestämt. Målmässigt blev det 0–0.

I slutperioden gjorde Fredrik Warg mål igen för Skellefteå, assisterad av Pavel Skrbek. Den ledningen fick Skellefteå dock bara behålla i knappt två minuter.

Patrik Cehlin blev helt frispelad och rakt framför mål kunde han enkelt sätta kvitteringen.

Widing missade friläge

Förlängningen blev jämn och Daniel Widing kunde ha avgjort, men brände friläget han fick.

Matchen togs därmed till straffar.

Widing brände också sista straffen och serverade Skellefteå som tog hem extrapoängen. Joakim Lindström satte Skellefteå-straffen.