Dagens namn: Lennart, Leonard

Powerplay avgjorde för Skellefteå

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-09

Linköpings första förlust för säsongen

42 sekunder. Längre tid så behövde inte Skellefteå för att avgöra mot serieledarna Linköping – som åkte på säsongens första förlust under ordinarie tid.

Skellefteås två mål i den första perioden kom båda i powerplay. Först trampade Joakim Lindström in i slottet och sprätte upp pucken i krysset med ett handledsskott i spel mot fem mot tre. Då stod matchklockan på 8.13.

Lehtonen kopierade målet

Strax därefter upprepade Mikko Lehtonen bedriften när han satte pucken i samma kryss från ett snarlikt läge – ett mål som skulle bli matchavgörande.

Fyra minuter in i sistaperioden fick bortalaget visserligen nytt hopp när Jari Tolsa styrde in en reducering, även denna gång ett mål i numerärt överläge. Men närmare än så kom Linköping aldrig, trots att man chansade med att ta ut målvakten Fredrik Norrena i slutet av matchen.

Fjärde raka segern

Istället för kvittering blev det ytterligare ett mål för hemmalaget. Pierre Edouard-Bellemere bröt pucken i mittzon sedan Magnus Johansson slarvat och fransmannen kunde enkelt pricka in slutresultatet 3-1.

Segern var Skellefteås fjärde raka på hemmais. Men trots den övertygande vinsten var känslorna inte direkt översvallande hos Jimmie Ericsson efter slutsignalen.

– Det är okej match, men vi kan göra bättre ifrån oss, säger han till Canal Plus.

– Vi började lite trögt, men efter målen har vi fart på grejerna.