Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-10-05

Brynäs drömstart bäddade för seger

Tre mål inom loppet av två minuter och tolv sekunder.

Brynäs drömstart mot Färjestad gav Gävlelaget säsongens andra seger.

– Det är där matchen avgörs. Vi var inte i närheten av dem, säger Färjestadstränaren Tommy Samuelsson till Canal Plus.

Brynäs har fått en tung start på årets elitserie och hade innan tisdagens match bara tagit en seger på sex omgångar.

När de gick ut på hemmaplan mot Färjestad blev det tydligt att de hade bestämt sig för att vinna säsongens sjunde match.

1–0 gjorde Mattias Ekholm efter 3.39 när han sköt utifrån och Alexander Salak i Färjestadsmålet var oskymd men kunde inte rädda.

Två gånger Järnkrok

17 sekunder senare stod det 2–0.

Fjolårssäsongens succé Calle Järnkrok kunde enkelt sätta pucken i mål efter att FBK-försvaret åkt bort sig.

Två minuter därefter var Järnkrok framme igen och körde sig fri och avslutade säkert.

Det var också de minuterna som avgjorde matchen – även om det blev jämnt på slutet.

Reducering gånger två

Richard Wallin satte en reducering i den andra perioden när han snodde pucken från Anton Rödin i boxplay.

Färjestad fick sedan en drömstart på den tredje perioden när Christian Berglund, assisterad av Per Åslund, satte 3–2 efter tio sekunders spel.

Färjestad hade chans att kvittera men när de plockade ut målvakten kunde istället Andreas Dackell punktera matchen och sätta 4–2 med drygt en minut kvar att spela.

”Inte acceptabel”

– Vi är alldeles för långt ifrån dem i inledningen på matchen. Starten vi gör är inte acceptabel, konstaterar FBK-tränaren Tommy Samuelsson i Canal Plus och fortsätter: