Väsby vann osannolik målfest mot Björklöven

Publicerad 2021-02-19

Sex insläppta mål.

Ändå blev det seger för Väsby mot Björklöven.

– En helt vild hockeymatch. De hemma i tv-soffan måste ha gillat det i alla fall, säger Väsbys tränare Viktor Tuurala i C More.

”Vill ni se mål får ni gå på hockey” sade fotbollens gamle förbundskapten Lars ”Laban” Arnesson en gång i tiden.

Det stämmer än i dag, i synnerhet när Björklöven och Väsby drabbar samman.

Efter totalt 22 mål på lagens tidigare tre möten den här säsongen var det bäddat för en ny målfest uppe i Umeå.

Sågas av experten

Den första perioden bjöd visserligen ”bara” på två mål, men i den andra rann det iväg rejält.

1–1 förvandlades till 4–5 innan den andra perioden var över. Tre av målen föll dessutom inom 46 sekunder (!).

– Vad är det för försvarsspel i Björklöven? Det är två mot en och tre mot en hela tiden, säger C Mores expert Harald Lückner.

Hattrick av Lindberg

När den tredje perioden startade hade Kevin Poulin ersatt Isak Mantler i hemmamålet. Då svängde matchen på nytt.

Björklöven gick upp i 6–5-ledning – men tappade till 6–7.

Tobias Lindberg, med sex NHL-matcher för Toronto på meritlistan, stod för det matchavgörande målet. Målet, hans tredje i matchen, föregicks av en misstänkt icing, men domarna valde att fria.

– Ett bra exempel på en lagseger. Alla är med och bidrar, säger Väsbys tränare Viktor Tuurala.

Nästjumbon Väsby har därmed vunnit tre av fyra möten med Björklöven den här säsongen.