Första segern för nye tränaren: ”Vi gör ett fantastiskt jobb”

Brynäs fick äntligen vinna i elitserien igen.

Tacka Pavel Brendl för det.

”Poängmaskinen” avgjorde med två mål i andra perioden.

– Väldigt skönt, säger nye tränaren Olof Östblom.

Krislaget Brynäs reste sig efter smockan i Scandinavium i måndags och vann i elitserien igen efter nio förluster på de tio senaste matcherna.

Pavel Brendl låg bakom 5-3-segern borta mot Timrå med två läckra mål.

Snurrade upp Timrå-försvaret fullständigt

Timrå tog ledningen med såväl 1-0 som 2-1 i den första perioden men Brynäs fick med sig 2-2 in i paus efter Ove Molins och Juuso Hietanens kvitteringsmål.

I andra tog Brendl över showen.

Efter tre minuter snurrade han upp Timrå-försvaret fullständigt. Avslutet höll samma klass. Brendl väntade ut Magnus Åkerlund som sträckte sig förgäves när tjecken lade in pucken i öppet mål.

Tre minuter senare kom 4-2 – på klassiskt Brendl-manér.

Brendl tog några skär in i offensiv zon till vänster, siktade och sköt mellan benen på Åkerlund.

– Det var längesedan vi ledde med 4-2 efter två perioder så det är klart att vi är nöjda, sa Tommy Sjödin till PPV inför den sista perioden.

– Det här är precis vad vi behöver men vi måste göra jäkla jobb i sista.

Och det gjorde Brynäs.

”Vi gör ett fantastiskt jobb”

Timrås nyförvärv Petr Tenkrat reducerade visserligen men det räckte inte. När Chales Berglund sedan plockade ut målvakten kunde Mikael Lind avgöra med mål i tom kasse.

Segern var minst sagt efterlängtad för Brynäs. Och säkert väldigt viktig för nye tränaren Olof Östblom.

– Riktigt skönt. Vi gör ett fantastiskt jobb, säger han till PPV.

Timrå-tränaren Charles Berglund var inte alls lika nöjd och ville inte ta med sig speciellt mycket från matchen.