AIK–Bofors 0–3

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-13

(0–0, 0–1, 0–2)

Andra perioden: 0–1 (10.13) Mathias Porseland (Björn Östlund).

Tredje perioden: 0–2 (12.08) André Hult (Mathias Porseland), 0–3 (19.24) Kristoffer Näslund (Mathias Porseland, Peter Messa) mål i tom kasse.

Skott: 43–27 (13–8, 12–11, 18–8).

Utv, AIK: 2x2. Bofors: 8x2.

Domare: Björn Larsson, Ljusne.

Publik: 1393.

Analys: Bofors plockade tredje raka segern i bortamötet med AIK och går om Oskarshamn i tabellen upp på den sjunde och sista play off-platsen.

Bofors målvakt Micael Andersson var fullkomligt fenomenal i målet och stoppade 43 skott.

Segersiffrorna skrevs till 3–0 men det var inte avgjort förrän i slutminuten.

– Det var under alla omständigheter härligt att se den inställning och den vilja som spelarna visade. De hjälpte verkligen varandra på ett tilltalande sätt, säger Bofors assisterande tränare Sam Hallam till nwt.se.

Mathias Porseland slog in första målet efter halva matchen var spelad.

12.08 in i tredje perioden spelade Porseland fram André Hult som utökade ledningen.

Fyra minuter från slutet fick AIK chansen att reducera i power play, men lyckades inte överlista duktiga målvakten Micael Andersson. I stället kunde Porseland återigen agera framspelare när han låg bakom Kristoffer Näslunds mål i tom kasse.

– Det här var förstås en väldigt skön och viktig trepoängare. En mycket bra insats från vår sida, säger Sam Hallam.

Borås–Rögle 4–4

(3–1, 1–3, 0–0, 0–0)

Första perioden: 0–1 (2.11) Johannes Salmonsson (Mattias Sjögren), 1–1 (4.11) Joakim Andersson (Jens Karlsson, Mikael Hultqvist), 2–1 (11.25) Simon Hjalmarsson (Lenny Dower), 3–1 (19.14) Per Fernhall (Simon Hjalmarsson).

Andra perioden: 3–2 (1.02) Christofer Löfberg (Richard Demén-Willaume), 3–3 (3.35) Christofer Löfberg (Brett Harkins, Jakob Johansson) spel fem mot tre, 3–4 (16.15) Mattias Sjögren (Mikael Gath, Andrée Persson), 4–4 (16.44) Elias Fälth (Anders Eriksson, Lars Eller).

Skott: 32–38 (9–12, 7–13, 13–6, 3–7).

Utv, Borås: 9x2. Rögle: 10x2, 1x10.

Domare: Niklas Persson, Onsala.

Publik: 1265.

Analys: I november vann Borås högst sensationellt nere i Ängelholm.

Rögle ville naturligtvis ta revansch i söndagens jämna tillställning i Borås.

Men gästerna fick inte den öppning man ville ha utan hamnade i underläge och hade uppförsbacke, 1–3, inför den andra perioden.

Det var ändå skåningarna som tog ledningen i matchen, och det redan efter två minuters spel genom Johannes Salmonsson.

Joakim Andersson, Simon Hjalmarsson och Per Fernhall svarade sedan för en varsin fullträff där Fernhalls skott låg i nätmaskorna bara 46 sekunder före periodsignalen.

I mittperioden stod Rögle för en mäktig vändning. Först reducerade Christofer Löfberg efter en minut. Drygt två minuter senare slog han till igen, den här gången i spel fem mot tre. Ledningsmålet rakade Mattias Sjögren in när matchuret stod på 16.15.

Tungt för Borås givetvis – men bara för tillfället. Bara 29 sekunder senare slog nämligen Elias Fälth in kvitteringspucken bakom Rögles målvakt Sebastian Jonsson.

Åtta mål på två perioder alltså.

Den sista ronden präglades mestadels av avvaktande spel där inget av lagen ville chansa för mycket, men med viss fördel för hemmalaget som ändå hade de flesta chanserna.

Matchen gick till förlängning där Rögle avslutade med ett power play, men siffrorna stannade vid 4–4.