Patric Hörnqvist tog petningen på rätt sätt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-31

Gjorde karriärens andra NHL-mål i natt

målskytt Patric Hörnqvist firar tillsammans med Ryan Suter och Shea Weber.

Patric Hörnqvist tog petningen på rätt sätt. Efter att ha suttit på läktaren under en match mot Calgary har rookieforwarden blivit het i NHL. I natt kom karriärens andra NHL-mål när Nashville Predators besegrade Edmonton Oilers med 3-1.´

Den 21-årige före detta djurgårdaren hade ett par tunga matcher i mitten av månaden. Det utmynnade i att han blev petad i Nashvilles 3-5-förlust mot Calgary Flames förra veckan.

Sedan dess har stockholmaren visat upp sig från sin bästa sida.

I natt styrde han in ett karaktäristiskt Patric Hörnqvist-mål på backen Shea Webers skott i hemmamötet med Edmonton Oilers. Det innebar 1-0 i en match som Nashville slutligen vann med 3-1.

Hörnqvist har därmed gjort ett mål och tre assist på tre matcher sedan petningen mot Calgary.

En av nycklarna till Nashvilles seger var den finländske rookiemålvakten Pekka Rinnes fina insats. Den storvuxne 25-åringen gjorde sin blott andra NHL-match från start den här säsongen. Förra gången byttes han ut efter att ha släppt in tre puckar på 14 minuter. Nu stoppade han 27 skott och släppte bara in ett mål.

– Det var en viktig match för mig personligen, säger Rinne till AP.

Äntligen lossnade det för tvillingarna Daniel och Henrik Sedin. Vancouver Canucks tilltänkta stjärnspelare har haft stora problem att leva upp till förväntningarna den senaste tiden, men efter varsin poängtorka var de i natt högst delaktiga i 4-0-segern över Los Angeles Kings.

Daniel Sedin gjorde matchens första mål, framspelad av Henrik. Det var hans första fullträff sedan 11 oktober. Duon låg sedan bakom Kyle Wellwoods 3-0-mål i den tredje perioden. Även Alexander Edler noterades för en passningspoäng.

I Los Angeles Kings kan Oscar Möller ha gjort sin sista NHL-match för säsongen. 19-åringen från Spånga är nu uppe i nio spelade matcher, vilket tvingar Kings att ta ett beslut om huruvida han ska få stanna i Kalifornien eller skickas tillbaka till sitt juniorlag, Chilliwack Bruins i WHL.

– Oscar har visat att han har lugnet och förmågan att spela i NHL, men det finns inga nackdelar med att låta en grabb åka tillbaka till sitt juniorlag heller, säger coachen Terry Murray till Los Angeles Times.

Daniel Alfredsson firade sitt nya fyraårskontrakt med en assist i natt. Ottawakaptenen låg bakom Dany Heatleys 1-1-mål i den tredje perioden av 2-1-segern över Florida Panthers.

Forwarden Chris Kelly fullbordade Ottawas vändning när han satte 2-1 i mitten av slutperioden.

– Det här gör en stor skillnad. Nu kommer jag verkligen att kunna njuta av middagen i kväll efter att vi vände på den här matchen, det är ett som är säkert, säger Alfredsson till AP.