Målvaktsbyte tände Västerås

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-28

Besegrade Bofors på bortaplan

Bofors ledde matchen efter både en och två perioder.

Men Västerås visade styrka och vann till slut (6-3) i Karlskoga och är ny tabellfyra i allsvenskan.

Västerås fick spela power play redan efter en minuts spel. Gästerna skapade inga direkta farligheter utan Bofors avvärjde det bra, och istället var det hemmalaget som tog ledningen genom David Bräck efter 3.06.

Knappt tre minuter senare pricksköt Fredrik Ericson in 2-0. I samband med fullträffen gjorde Västerås ett målvaktsbyte. Jens Holmström ut. Johan Thalberg in.

VIK vann skotten med 17-11 och Sebastian Meijer reducerade före pausvilan.

- Vi har försvarat oss mycket bra i numerära underlägen. Precis som vi gjorde i Leksand i söndags, sa Bofors assisterande tränare Anders Johansson till nwt.se.

Tidigt i mittperioden kvitterade VIK, men innan perioden var över var det återigen ledning Bofors.

Vände och vann

Karlskoga-laget hade dock några svåra minuter framför sig i numerärt underläge. BIK inledde tredje perioden i spel tre mot fem i hela 1.28 och då slog västmanlänningarna till två gånger om.

Stefan Hellkvist kvitterade med två man mer, och i spel fem mot fyra rakade Patrik Juhlin in ledningspucken.

Meijer slog sedan till ytterligare en gång och Henrik Nordfeldt punkterade matchen när han ordnade 3-6 i tom kasse i slutminuterna.

Västerås klättrar upp till en fjärdeplats.