Hjälte – efter ”fuskhattrick”

Publicerad 2012-02-20

Bergenström gjorde allt för Leksand

Jens Bergenström ordnade allt när Leksand slog Oskarshamn.

31-åringen kvitterade två gånger om och avgjorde sedan matchen med sitt 3-2-mål i straffläggningen.

Oskarshamn ledde med 1-0 när bortamatchen mot Leksand gick in i den tredje perioden. Då klev hemmafavoriten Jens Bergenström in i handlingen.

Med knappt tio minuter kvar kvitterade 31-åringen till 1-1 och skulle sedan även bli stor matchhjälte. Evan McGrath gav återigen gästerna ledningen och Leksand tog ut målvakten.

Jättedrama

Då, med 59:03 på klockan slog Bergenström till för andra gången i matchen och tog tillställningen till straffar. Efter fem missade försök var det dags för – just det Jens Bergenström.

31-åringen satte sitt straffslag och sköt bonuspoängen till Leksand efter tre mål och något av ett ”fuskhattrick”. Det klassiska dalalaget fortsätter nu kampen med Bofors om andraplatsen i Hockeyallsvenskan.