Föll med 2-1 mot Kings – då kan Sedinarna bli VM-aktuella

NEW YORK. Vancouver Canucks är utslagna ur Stanley Cup-slutspelet.

De förlorade nattens match mot LA Kings med 2-1 – efter sudden death-drama.

– Det känns lika tungt som att förlora finalen, säger Daniel Sedin.,

Men nu kan och tvillingbrorsan ta revansch i VM.

Nej, i längden hjälpte det alltså inte att Daniel Sedin hann tillfriskna från sin hjärnskakning och kunde sätta sprätt på Canucks anfallsspel.

Fjolårsvinnarna och seriesegrarna förlorade den jämna femte matchen mot Kings hemma i Rogers Arena i natt och därmed vann utmanarna från Kalifornien serien med 4-1.

–  Det är bittert. Jag är glad att jag hann spela åtminstone ett par slutspelsmatcher, men jag hade ju velat vara med från början. Nu känns det som att min säsong precis börjat och det gör mig arg, säger Daniel Sedin till NHL Network.

Började bra

Det började annars bra i natt – just tack vare Sedin. Daniel slog en förträfflig passning till Henrik, som bara hade att damma in 1-0 i tom kasse.

Sedan åt sig Kings metodiskt in i matchen – samtidigt som suveräne målvakten Jonathan Quick stoppade allt hemmalaget kastade mot honom – och i början av tredje perioden kunde Brad Richardson kvittera.

Sedan blev det övertid – och den hann inte pågå mer än fyra och en halv minut förrän Jarret Stoll avslutade Canucks säsong med en rökare som Corey Schneider inte hade mycket till chans på.

Kan bli tillgängliga för VM

– Det är väldigt tungt. Det spelar ingen roll om man förlorar sjunde avgörande final eller åker ut i fem matcher i första omgången, vårt mål är alltid att vinna och besvikelsen när vi inte gör det känns fruktansvärd, säger Daniel.

Nu kan bröderna Sedin, liksom backstjärnan Alexander Edler och defensive specialisten Samuel Påhlsson, bli tillgängliga för VM.

Frågan är förstås om Daniel får tillåtelse av Canucks efter att precis ha återvänt efter en svår hjärnskakning – och om Henrik alls vill åka om inte tvillingbrodern kan följa med.