Vände och vann mot St Louis i natt – Kronwall: Öste på med allt vi har

Detroit-jubel efter Niklas Kronwalls avgörande.

Svensklaget Detroit är en segermaskin på hemmaplan.

I natt kom tolfte raka fullpoängaren i Joe Louis Arena – efter en urstark vändning mot St Louis.

– Vi öste på med allt vi hade och det gav utdelning, säger matchvinnaren Niklas Kronwall efter 3–2-segern.

Den 2 och 3 november åkte Detroit på två raka förluster i sin fruktade hemmaborg – men sedan dess har Red Wings varit oslagbara i Joe Louis Arena.

Elva raka segrar blev tolv i natt efter att svensklaget vänt ett 0–2-underläge till en imponerande 3–2-viktoria.

Men det såg illa ut halvvägs in i matchen.

Steen målskytt

St Louis tog ledningen i den första perioden genom Matt D'Agostini, och i mittronden ökade Alexander Steen på till 2-0.

Då kändes gästerna hetare och allting tydde på att Detroits hemmasvit skulle brytas.

Men icke.

Nicklas Lidström sena reducering i den andra perioden gav Red Wings ny energi, och i tredje kom laget ut och tog över taktpinnen fullständigt.

Detroit vann skotten med 13–3 – och matchen med 3–2.

Två snabba mål av Pavel Datsyuk och Niklas Kronwall vände på steken, och gav segermaskinen två nya, välförtjänta poäng.

”Öste på med allt”

– Vi öste på med allt vi hade och det gav utdelning, säger Kronwall till nhl.com.

Den forne djurgårdarens avgörande kom med drygt sju minuter kvar av matchen efter ett välplacerat skott från vänster – hans åttonde mål för säsongen.

– ”Fil” (Valtteri Filppula) gjorde ett jättebra förarbete, drog på sig markering så att jag fick mer utrymme. Sedan står ”Huds” (Jiri Hudler) perfekt och skymmer målvakten fullständigt, och det var därför som pucken smet in, säger han.

Alexander Steen och Patrik Berglunds St Louis har dock snabb chans till revansch på Detroit. Central Division-rivalerna drabbar samman igen redan på nyårsafton – även då i Joe Louis Arena.