Dagens namn: Helge

”Hatisk” Kovaltjuk överlistade 'Henke'

Publicerad 2012-03-07

”Var taggad och visade det på isen”

Ilya Kovalchuk behövde bara 49 sekunder innan han gjorde mål på Henrik Lundqvist.

Ilja Kovaltjuks nio matcher långa måltorka är över.

Ryssen behövde bara 49 sekunder för att överlista Henrik Lundqvist när New Jersey vann mot New York Rangers.

– Han har lärt sig att hata dem lite grann, säger Devils-målvakten Martin Brodeur.

Den ryske stjärnan Ilja Kovaltjuk har gått på tomgång den senaste tiden och hade inför derbyt mot New York inte gjort mål sedan sitt hattrick mot Buffalo den 14 februari.

I natt såg han till att Henrik Lundqvist fick kapitulera direkt.

I matchinledningen bjöds Kovaltjuk på ett friläge och prickade in 1-0 till New Jersey redan efter 49 sekunder.

Rangers kom ikapp i den andra perioden efter ett kvitteringsmål signerat Derek Stephan, men i slutakten kunde Devils gå ifrån till 4-1 och vinna matchen. Tillsammans med Jacob Josefsson låg Kovaltjuk bakom Ryan Carters 3-1-mål.

– Han var överlägsen från det första målet i det första bytet ända till slutet av matchen, säger coachen Peter DeBoer till nhl.com.

Målvakten Martin Brodeur stämmer in i hyllningskören:

– Han har varit bra hela säsongen, men nu kunde man verkligen se hur taggad han var över att spela. Han har lärt sig att hata Rangers lite grann, var taggad och visade det på isen, säger Brodeur.

Kovaltjuk har totalt gjort 64 poäng på 61 matcher den här säsongen och placerar sig på elfte plats i NHL:s poängliga. New Jersey ligger på sjätte plats i Eastern Conference, medan Rangers fortsatt har ett stadigt grepp om förstaplatsen.

Samuel Påhlsson noterades för sin första poäng i Vancouvers tröja genom att spela fram till 1-0-målet mot Dallas.

Men det räckte inte långt.

Efter ett mål och en assist av Loui Eriksson hade Dallas vänt och vann till slut också med 5-2.

Alexander Edler stod för Vancouvers andra mål.

Patric Hörnqvist stänkte in två fullträffar för Nasvhille och är nu uppe i 20 mål den här säsongen.

Trots det lyckades Los Angeles vinna med 5-4 och plocka viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats i väst.

Även Colorado, som skuggar strax bakom Los Angeles i tabellen, knep en skön seger i natt.

Minnesota krossades med hela 7-1 efter fyra mål på sex minuter i den andra perioden.

Gabriel Landeskog lämnade isen utan att hamna målprotokollet trots att han fyrade av hela sju skott, men noterades i stället för två passningspoäng. I och med det gick Landeskog upp på första plats i poängligan för rookies med 43 poäng på 68 matcher.

Calle Gunnarsson prickade in sitt första mål på två månader och totalt tredje för säsongen när han satte i gång målskyttet mot Boston.

Toronto, med Jonas Gustavsson i målet, fick ändå se sig slagna med 4-5.