Miljonbygget måste vinna

Publicerad 2012-02-29

”Finns inget annat än att vi ska ta oss till playoff”

Malmö missade chansen att kvalificera sig till förkvalserien – för andra gången på tre dagar.

40-årsfirandet mot Mora förstördes efter en genomklappning i den tredje perioden.

Nu väntar en måstematch borta mot Almtuna på fredag.

– Det finns inget annat än att vi ska ta oss till playoff, säger Jesper Mattsson.

Moras tränare, Lars Ivarsson, var stensäker när han intervjuades av Viasat Hockey vid ställningen 1-1 inför den tredje perioden i streckmötet mot Malmö:

– Vi kommer att vinna det här.

Drygt två minuter senare tog sig sedan Tom Nilsson in från kanten och satte 2-1-pucken för Mora. Sju minuter senare gjorde Alexander Hilmerson sitt andra mål för matchen, vilket betydde 3-1 och då var Malmö ett slaget lag.

I slutminuten skämde sedan storstjärnan Linus Klasen ut sig när han tappade humöret och drag på sig en utvisning för slashing för att sedan lämna isen utan att tacka motståndarna.

Slutsiffrorna skrevs till slut till 4-1 efter att Daniel Illiakis fastställt slutresultatet i tom bur.

– Det kändes ändå hyfsat i två perioder, men sedan fallerar det. De gör det bra och gör inga större misstag, säger Jesper Mattsson till Viasat Hockey.

Malmö – som firade 40 år som föreningen – missade därmed, liksom i måndags mot Borås, chansen att kvalificera sig till förkvalserien och halkade ner på sjunde plats i tabellen.

Trots det har man fortfarande allt i egna händer inför den sista omgången av hockeyallsvenskan.

På fredag väntar en måstematch mot Almtuna. Bara en poäng bakom skuggar åttondeplacerade Mora, som möter nästjumbon Borås.

– Vi har sagt att vi ska ta oss till playoff och det finns inget annat. Nu får vi gå in och gräva ner oss en halvtimme och sedan får vi ladda om inför matchen på fredag, säger Jesper Mattsson.