Johan Holmqvist för Frölunda mot toppen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-29

Målvakten Johan ”Honken” Holmqvist storspelade i 2–1-segern mot Brynäs

Stjärnlag får brottas med skyhöga förväntningar. Frölunda är ett av dem.

Men efter tre raka segrar, senast 2–1 mot Brynäs i kväll, stormar Göteborgslaget mot toppen.

En av nycklarna? Johan ”Honken” Holmqvist.

Det var gamla Frölunda-legendaren Magnus Kahnberg mot sina förra lagkamrater.

– Det kändes speciellt under uppvärmningen, det måste jag erkänna, säger Kahnberg till ppv efter den första perioden.

Men hans Brynäs orkade inte rå på Frölunda, som tog sin tredje raka seger i elitserien efter 2–1 i Läkerol Arena.

”Honken” – Frölundas stora trygghet

Och när hemmalaget i sista perioden desperat jagade en kvittering var det en spelare som räddade Frölunda: målvakten Johan Holmqvist. Efter två perioder hade Oscar Hedman och Joakim Andersson, på en billig retur från Brynäs målvakt Jacob Markström, gett Frölunda en 2–0-ledning.

Brynäs stora problem: målproduktionen

Brynäs skapade chanser och hade under perioder bra tryck mot gästernas kasse. Men laget har svårt med målproduktionen. Trots fem mot tre-lägen i över minuten. Men det blev dramatik i Läkerol Arena ändå. Det hann bara gå en halvminut in i den sista perioden innan Andreas Dackell reducerade. Men Frölunda-tränaren Ulf Dahlén tog time out, lät Johan ”Honken” Holmqvist briljera – och väntade in segern.