Rookiemålvakten räddade Ducks

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-20

Tog 42 av 44 skott

Håller Sharks på att vika ner sig i slutspelet igen?

Det ser inte bättre ut efter att grundseriens bästa lag förlorat andra raka hemmamatchen mot Anaheim Ducks. 0-2 i första matchen – 2-3 i andra, som avgjordes tidigt i morse, svensk tid.

NHL

Återigen gjorde Ducks rookiemålvakt Jonas Hiller en stor match. Schweizaren räddade 42 av 44 skott, och höll sitt lag kvar i matchen i den andra perioden, då Sharks vann skotten med hela 17-3 och dominerade fullständigt.

Även framåt var det Ducks orutinerade spelare som gjorde avgörande insatser. Bobby Ryan gav gästerna ledningen efter 3:45 av första perioden med sitt första slutspelsmål i karriären.

Träffade stolpen

En bit in på tredje perioden gjorde Andrew Ebbett och Drew Miller också sina respektive första playoff-mål, och Ducks gick ifrån till 3-1.

Närmare än Jonathan Cheechoos 2-3-reducering kom inte Sharks, även om det var riktigt nära när Christian Ehrhoffs skott minuten senare träffade stolpen.

– Vi visste att vi kunde spela bra, men vi förväntade oss inte att vinna två matcher i bästa lagets rink, säger matchens lirare Hiller till AP.

– Vi har två segrar, men Sharks är fortfarande ligans bästa lag, menar Hiller.

Murray fick lite speltid

Matchens ende svensk – Sharks hårdföre back Douglas Murray – fick inte mycket speltid, men hann ändå dela ut ett par tacklingar. Men vid Ducks 2-1-mål lyckades han inte hålla undan målskytten Ebbett, som var snabbare än svensken och stötte in pucken.

De senaste fyra säsongerna har Sharks tillhört NHL:s bästa lag i grundserien, men hajklubben har ändå inte lyckats ta sig förbi andra slutspelsomgången. Nu måste Sharks vinna fyra av de kommande fem matcherna om inte ännu en grundseriesuccé ska sluta med ett slutspelsfiasko.

– Jag märker inte av någon panik häromkring, det är ett som är säkert, säger Sharks anfallare Ryane Clowe. Kanske att vi kommer vara lite mer avslappnade på bortaplan.

Match tre spelas natten mot onsdag i Anaheim.