Ny skada för Modin

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-19

Haltade av nattens träningsmatch mot Minnesota

Fredrik Modins skadeelände verkar aldrig ta slut.

Den kraftfulla Columbus-anfallaren, som i sina bästa stunder är en respekterad målskytt i NHL, har de senaste två säsongerna missat 91 matcher.

Och i nattens träningsmatch mot Minnesota skadade han sig igen.

NHL
Columbus Fredrik Modin har missat 91 matcher de senaste två säsongerna. Nu verkar det vara dags igen.

Efter matchen haltade Modin märkbart, och klubbens tränare Ken Hitchcock bekräftar för Columbus Dispatch att det rör sig om en knäskada.

– Han ser ut att behöva veckor, inte dagar, för att få skadan läkt, säger Hitchcock.

Modin var inte ensam om att råka illa ut i matchen, som slutade 2-0 till Minnesota efter två mål av Cal Clutterbuck. I andra perioden inträffade en otäck händelse. Blue Jackets anfallare Jason Chimera tacklades in i sargen av Eric Belanger. Chimera blev liggandes på isen, som färgades röd av blod från hans huvud.

Först framme vid den skadade Chimera var Modin.

– Jag såg honom ligga på rygg med blod rinnandes från huvudet. Jag ville prata med honom, bara för att låta honom få veta att någon var där, berättar en märkbart tagen Modin.

– Det var otäckt att se. Hans ögon rullade.

Chimera lämnade isen på bår, men gjorde tummen upp mot åskådarna på vägen ut.

Belanger fick fem minuters utvisning och matchstraff.

– Jag hoppade inte in tacklingen, och jag siktade inte på huvudet, det var bara otur, säger Belanger.

Ulf Samuelsson är fortsatt vikarierande huvudtränare för Phoenix Coyotes. I natt ledde han konkurslaget för fjärde matchen i rad, eftersom ordinarie huvudtränaren Wayne Gretzkys kontrakt är indraget i konkursaffären.

Phoenix inledde bra mot Anaheim och ledde med 3-0 inför tredje perioden.

Samuelsson bytte då ut målvakten Al Montoya till förmån för reserven Josh Tordjman, som blev mindre lyckad i sitt inhopp.

Anaheim gjorde tre mål inom loppet av 9:51 och tog matchen till övertid. Sista målet, 3-3-kvitteringen, kom med bara en dryg minut kvar av perioden. Målskytt: Joffrey Lupul, hans andra för kvällen.

Backtalangen Luca Sbisa, som kom till Ducks från Philadelphia i Chris Pronger-traden i somras, avgjorde på övertid med ett skott från blå i numerärt överläge.

Inga svenskar deltog i matchen, som alltså slutade 4-3 till Anaheim.

Tvillingarna Sedin hade lekstuga i natt.

Vancouver-stjärnorna, som i somras skrev på varsitt femårskontrakt med Canucks, gjorde totalt sju poäng i 6-2-segern över förmodade topplaget San Jose Sharks.

Värst var Henrik, som gjorde två mål och två assist.

Daniel gjorde ett mål och två assist.

Duon såg ut att trivas fint med ryske talangen Sergej Sjirokov, nyförvärvet från KHL-laget CSKA Moskva. Sjirokov noterades för två assist.

Förre Sharks-backen Christian Ehrhoff möttes av burop från sin förra hemmapublik när han fastställde slutresultatet med ett skott från långt håll.

Vancouver, som också tippas utmana om en topplats i Western Conference, tog därmed sin tredje seger på lika många försäsongsmatcher.

Christian Bäckman hoppas kunna spela till sig en plats i Florida Panthers laguppställning i vinter. Men igår hårdnade konkurrensen när klubben värvade duktige tysken Dennis Seidenberg. 28-årige Seidenberg gjorde 30 poäng på 70 matcher för Carolina i fjol.

Bäckman spelade ändå nattens träningsmatch mot Edmonton Oilers, som ganska enkelt vann med 4-0 på hemmaplan.

I första perioden blev Bäckman tungt tacklad av Oilers stora forward Jean-Francois Jacques, som direkt efter utmanades på fight av Bäckmans lagkamrat Adam Keefe.

Smällen var dock inte värre än att Bäckman kunde slutföra matchen.

Ottawas nyförvärv Milan Michalek, som ingick i den stora Dany Heatley-traden i lördags, blev målskytt redan i sin debut som Senator. Han placerades i lagets toppkedja bredvid Jason Spezza och Daniel Alfredsson och inledde målskyttet efter bara 2:02 av matchen mot Montreal.

– De är otroliga spelare, säger Michalek till AP om sina nya lekkamrater Spezza och Alfredsson.

För Montreal gjorde fyra spelare debut, inklusive förre New Jersey-spelaren Brian Gionta. Gionta spelade tillsammans med Tomas Plekanec och Max Pacioretty och satte 2-1 för Montreal med knappt fem minuter kvar av den tredje perioden. För det utsågs han till matchens lirare.

2-1 blev också slutresultatet.

Toronto sköt bara 17 skott på mål i matchen mot regerande mästarna Pittsburgh Penguins. Men tack vare ett ruskigt hett power play i andra perioden lyckades man ändå göra fyra mål och vinna matchen.

Hemmalaget Penguins inledde bäst och ledde med 2-0 efter första 20.

Men Toronto svarade alltså i mittakten med hela fyra mål i numerärt överläge.

Brooks Orpiks reduceringsmål i tredje perioden fastställde slutresultatet till 4-3.

Torontos back Carl Gunnarsson spelade fram till lagets första mål, som gjordes av Jason Blake. Gunnarsson fick mycket speltid, även i box play och power play, totalt 24:19.

Viktor Ståhlberg spelade också för Toronto.

Noterbart i övrigt var att veteranen Jason Allison, 34-åringen som försöker sig på en comeback efter tre år utan hockey, passade fram till två av Torontos mål.

Ibland behöver man inte anstränga sig för att bli målskytt.

Fråga Alexander Steen.

I nattens match mellan Colorado och Steens St Louis skrevs svensken upp som målskytt när Colorados Wojtek Wolski misslyckades med en rensning och istället sköt pucken in i eget mål.

Målet kom efter 15:02 av första perioden och betydde 3-0. Till råga på allt blev målet också matchvinnande, eftersom den ojämna tillställningen slutade 6-2 till Blues.

Steen fanns också med i förarbetet till ”B.J.” Crombeens 5-2-mål i början av tredje perioden.

Patrik Berglund och Jonas Junland spelade också för Blues.

Förre Malmöspelaren Andreas Thuresson, 22, fick knappt 14 minuters istid när Nashville slog Carolina på bortaplan med 4-2. Anfallaren, som tillbringat de två senaste säsongerna i Nashvilles AHL-farmarlag Milwaukee, bildade mestadels kedja med Cal O’Reilly och Hugh Jeissman och drog på sig en utvisning under matchen.

Patric Hörnqvist spelade också för Nashville.

Carolina ställde upp utan svenskar.

Nashville fick spela över 11 minuter i numerärt underläge i matchen, men lyckades ändå ta hem segern.

NY Rangers målvakt Henrik Lundqvist höll nollan mot Detroit under de dryga 32 minuter han spelade. Rangers ledde med 2-0 när Lundqvist byttes ut mot Matt Zaba.

Zaba fick ingen rolig slutperiod, då Detroit gjorde fyra mål och vände matchen. Slutresultatet blev 4-3 till hemmalaget Red Wings.

Niklas Kronwall noterades för en assist på Detroits första mål i matchen.

Mattias Ritola spelade också för Detroit, vars övriga svenskar vilade.

Columbus ställde upp med tre svenska anfallare i matchen mot Minnesota – Fredrik Modin, Samuel Påhlsson och Kristian Huselius.

Men Minnesotas stortacklare Cal Clutterbuck, som i fjol satte NHL-rekord med 356 tacklingar på en säsong, sänkte gästerna med två mål – 2-0 blev resultatet.

Matchens otäckaste händelse inträffade i andra perioden. Blue Jackets anfallare Jason Chimera tacklades in i sargen av Eric Belanger. Tacklingen tog så illa att Chimera fick lämna isen på bår.