Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-13

Linus Klasen avgjorde finalen i inline-VM

Linus Klasen på is.

Sverige är världsmästare i inlinehockey för tredje året i rad.

Guldhjältar i finalrysaren mot USA: Dick Axelsson, som svarade för fem mål och två assist, och Linus Klasen, som satte det avgörande 7–6-målet.

Sverige ledde finalen i tyska Ingolstadt med 4–2 efter två perioder, men tappade allt i tredje och USA kunde vända till 5–4. Som om inte det var nog tvingades målvakten Dennis Karlsson utgå skadad.

Fjärde perioden blev därefter en rysare.

När Brian Yinging satte 6–5 för USA såg det mörkt ut, men Martin Thelander kvitterade bara drygt en minut senare och bara 30 sekunder efter det avgjorde Linus Klasen när han satte 7–6 framspelad av Daniel Brolin och Andreas ”Sälen” Svensson.

Axelsson ratad i världslaget

För Klasen, som avgjorde VM-finalen mot Finland i VM 2007, blev det en trevlig favorit i repris.

Smolk i glädjebägaren: Trots en fantastisk turnering togs inte Sveriges bästa spelare Dick Axelsson ut i VM:s All star team.

Inline-VM:s direktorat utsåg följande spelare till turneringens bästa:

VM:s bäste målvakt: Dennis Karlsson, Sverige.

VM:s bäste back: Ernie Hartlieb, USA.

VM:s bäste forward: Thomas Greilinger, Tyskland.