Första ronden gick till Alexander Ovechkin

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-02

Washington vann första matchen i hatmötet med Pittsburgh

Det tog bara fyra minuter för Sidney Crosby att göra 1–0 till Pittsburgh. Men innan matchen var över hade Alexander Ovechkin nätat – och hans Washington Capitals vunnit med 3–2.

– Det här kommer bli en sjujäkla kul matchserie. Jag ser verkligen fram emot nästa match, säger Capitals Brooks Laich i ESPN.

Semifinalserien i Eastern Conference spås bli ett infekterat möte mellan två lag som inte gillar varandra – och två superstjärnor som inget hellre vill än att vara ensam på tronen.

Crosby sköt 1–0...

Men det är fördel Washington och Alexander Ovechkin efter det första mötet mellan lagen i Verizon Center i Washington. Crosby gjorde 0–1 efter drygt fyra minuter och jublade demonstrativt framför Capitals bås.

...men det är fördel Ovechkin

Men hemmalaget kom tillbaka. Kvitteringen satte Dave Steckel och 2–1 kom från Ovechkins klubba. Trots att Penguins kvitterade i andra perioden så sköt Tomas Fleischmann matchavgörande 3–2. På måndag spelas nästa match. Även den i Verizon Center.