Leksand vände och vann - hänger på Mora i toppen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-03-06

Slog Almtuna trots mardrömsstart

Almtuna chockstartade mot Leksand och sköt 1-0 redan efter 14 sekunder.

Leksand lyckades dock vända och vinna med 3-1 och hakar därmed på Mora i toppen av förkvalserien.

– De fick inte så många bra lägen, säger Erik Hanses, som fick chansen i mål.

Leksand gjorde några rockader i laguppställningen efter den tunga förlusten mot Mora i förkvalseriens öppningsmatch: Erik Hanses fick chansen i mål och juniorerna Filip Forsberg, Alen Bibic och Daniel Gunnarsson fick spela från start.

Och trots en chockstart av Almtuna där Fredrik Vestberg via ett friläge gjorde 1-0 redan efter 14 sekunder, så kunde Leksand vända och vinna med 3-1.

– Jag tänkte att det kan vara en bra start också, att släppa in ett mål så tidigt. Det är bra träning mentalt att få dåliga starter. När jag bestämde mig för att vända det till något bra så växte jag, säger Erik Hanses som murade igen efter det snöpliga målet.

Omdiskuterat 3-1

Keepern gjorde en nyckelräddning i början av den andra perioden, då Johan Berggren kom fri.

– De som såg matchen säger att det var viktigt, och det var det nog, säger en ödmjuk Hanses.

Leksands vändning kom redan i första perioden; Kenny Källström dundrade in 1-1 med ett backskott och Jared Aulin fick omringad av tre motståndare ostört slå in 2-1-pucken framför mål.

Målkungen Jens Bergenström forcerade sedan in 3-1-pucken i den sista perioden, ett mål som godkändes först efter videogransking och som upprörde Almtunaspelarna med målvakten Magnus Hellberg i spetsen.

Leksands vinst innebär att man går upp på sju poäng i förkvalserien, samma som Mora. Rivalen toppar dock i kraft av bättre målskillnad.

– Det var viktigt och nu är vi med igen, säger Hanses.