Het Björklund sänkte gamla lagkamrater

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-13

Tvåmålsskytt för Rögle

Ifjol spelade Henrik Björklund i Borås.

Numera håller han till i Rögle, och den formstarke forwarden såg till att sänka sina gamla lagkamrater med två mål i 4-0-segern på bortaplan.

Henrik Björklund har haft svårt att ta en plats i Färjestad. Ifjol lånades han ut till Borås och i höstas lånades han ut till Rögle där han blivit kvar hela vintern.

Och när 20-åringen ställdes mot sina forna lagkamrater i Borås för fjärde gången den här säsongen så passade han på att trycka in dubbla mål i Rögles klara 4-0-seger. Björklund gjorde dels 2-0 i slutet av den första perioden, dels 4-0 i power play i slutet av den andra perioden.

Den formstarke högerskytten gjorde därmed mål för tredje matchen i rad efter att ha skjutit det matchvinnande målet mot såväl Almtuna som Västerås i de senaste matcherna, och nu har han gjort totalt 13 mål den här säsongen vilket gör honom till Rögles näst bästa målskytt efter skadade poängkungen Christopher Liljewall.

Jonas Fransson hade också del i segern. Målvakten motade 39 skott och noterade säsongens fjärde nolla.

Segern innebär att Rögle befäste fjärdeplatsen i tabellen. Laget är nu bara två poäng efter trean Leksand och har dessutom en match mindre spelad.