Uppdaterad 2011-10-05 | Publicerad 2011-10-04

HV vände 2-7 till 7-7 på 4,55

Det som inte kan hända hände på Hovet.

HV71 vände 2-7 till 7-7 på fyra minuter och 55 sekunder i den tredje perioden.

En ny mardrömsmatch för AIK:s målvakt Markus Svensson i hans blott andra elitserieframträdande.

– Inget blir bättre av att jag lägger mig ner och dör, säger Svensson.

AIK-fansen jublade efter Oscar Ahlströms 7-2-mål mot storlaget HV71, 1,27 in i den sista perioden. Allt var klart för en hemmaseger och spelarna började förmodligen fundera på hur firandet skulle gå till. Men det skulle bli en historisk kväll på Hovet – av en helt annan anledning.

”Fick en bra utskällning”

7,50 in i den sista perioder inledde HV71 en osannolik vändning. På 4,55 gick laget från 2-7 till 7-7.

– Vi fick en bra utskällning av (Johan) Davidsson som sade att vi skulle gå ut och spela för klubbmärket. Men det här är bland det sjukaste jag varit med om, säger HV:s Oscar Fantenberg i Canal Plus.

Just Fantenberg (7,50) och sedan Johan Lindström (8,57), Jason Krog (10.32), Mattias Karlsson (11,23) och Jesse Joensuu (12,45). Där han ni AIK-målvakten Markus Svenssons nya mardröm i sitt blott andra elitserieframträdande i AIK-tröjan.

Det första mot Linköping slutade redan efter 20 minuter efter tre insläppta mål och 66,67 i räddningsprocent. Kvällens match slutade med att en skräckfilm rullades upp framför 27-åringens ögon i den tredje perioden.

– Klart att det är en jättetung förlust. Men den tyngsta vet jag inte. Jag tycker själv att jag ska ta tre av målen i sista perioden. Men inget blir bättre av att jag tycker synd om mig själv och lägger mig ner och dör, säger Svensson till Sportbladet.

Att byta keeper mitt i raset verkade inte heller vara aktuellt för AIK-tränarna. Viktor Fasth var febersjuk och som back-up hade hemmalaget blott 18-årige och oprövade tredjekeepern Niklas Lundström.

”Tycker synd om Markus”

AIK-målvakten får dock stöd av tränaren.

– Jag tycker för jävla synd om Markus. Han gör två bra perioder men får ingen hjälp i sista. Det är för jävligt, säger AIK:s tränare Gunnar Persson i Canal Plus.

HV71 snodde sedan dessutom bonuspoängen efter att Jukka Voutilainen gjort mål och AIK:s Richard Gynge missat i sista straffomgången. AIK blev därefter utbuat av en besviken hemmapublik.

– Jag vill inte se att någon jävel sitter och tycker synd om sig själv i omklädningsrummet. Det här har vi förlorat som ett lag. Ledare som spelare, säger Gunnar Persson.