Toronto är ett vinnande lag igen – med Jonas Gustavsson på bänken.

Konkurrenten Ben Scrivens blev hjälte i straffläggningen.

– Han var riktigt bra, säger Maple Leafs coach Ron Wilson.

NHL

Efter en överraskande succéstart åkte Toronto på två rejäla smällar på hemmais: 0–7 mot Boston i lördags, och 1–5 mot Florida i tisdags.

– Det finns ingen panik i vårt omklädningsrum, sa Dion Phaneuf inför torsdagnattens bortamatch mot St. Louis.

Och visst kom revanschen.

Leafs fick en skön start med två power play-mål i första perioden. John-Michael Liles fina skott från högra tekningscirkeln betydde 0–1 efter 11.27. Hemmalagets målvakt Jaroslav Halak lyckades avvärja ett par vassa chanser för hete Phil Kessel – men efter 17.02 gjorde poängligaledaren (elva mål, elva assist) Torontos andra mål.

Sedan tog St. Louis över. Laget vann skotten i de två sista perioderna och förlängningen med 32–8.

Steen: ”Vi missade våra chanser”

– Vi gjorde ett bra jobb med att få puckar mot mål. Vi missade våra chanser bara, sa Alexander Steen.

Ett power play-mål av Jason Arnott, en kvittering av Patrik Berglund i en tilltrasslad situation – mer än så släppte Torontomålvakten Ben Scrivens inte förbi sig.

Den 25-årige rookien bjöd på flera akrobatiska räddningar. I straffläggningen var han lysande och spikade igen mot Steen, TJ Oshie och Matt D'Agostini.

– Han var riktigt bra. Vi behövde ju få med oss åtminstone en poäng, och till slut vann vi i straffläggningen, säger Torontos coach Ron Wilson.

Förstemålvakten på väg tillbaka

Phil Kessel avgjorde för Toronto som nu hänger med i toppen av Eastern Conference.

För svenske målvakten Jonas Gustavsson, 27, kan det dock bli tufft att få speltid framöver.

Svensken släppte in två mål på åtta skott när han hoppade in mot Boston, och tre mål på 21 skott innan han blev utbytt mot Florida.

I natt fick han se Ben Scrivens storspela – och enligt agenten är förstekeepern James Reimer (”hjärnskakningsliknande symptom”) på väg tillbaka.