Hadelöv spikade igen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-26

Veteranen klev fram som matchvinnare

Skellefteå fick en drömstart mot Linköping och hemmalaget kunde aldrig komma tillbaka.

Mycket tackvare Skellefteå-målvakten Andreas Hadelöv som storspelade.

– Vi offrar oss på ett starkt sätt, säger matchhjälten till Canal Plus.

Skellefteå förlorade tungt mot Luleå i derbyt på hemmaplan i helgen och såg ut att vara revanschsugna när de gästade Linköping på tisdagskvällen.

Efter 7.09 kom 1–0 på ett dragskott från Mikko Lehtonen.

Sex minuter senare stod det 2–0 när Anders Söderberg styrde in Tim Erixons kanon.

Innan periodens slut skulle Skellefteå hinna göra också 3–0. Erik Forsell sköt från nära håll.

I den andra perioden fick Linköping igångs sitt spel och lyckades reducera genom Jaroslav Hlinka.

”Spelar bättre än vad han är”

Trots att de hade kraftigt spelövertag gjorde de inga fler mål i mittperioden då Skellefteå-målvakten Andreas Hadelöv spikade igen ordentligt.

– Vi borde ha gjort något till, säger Linköpings Magnus Johansson till Canal Plus och menade de skulle få hål på Hadelöv i tredje.

– Han verkar vara het men han spelar lite bättre än vad han är. Gör vi något mål på honom så...

Men Linköping lyckades inte få hål på Hadelöv i den tredje perioden. Joakim Lindström gjorde istället 4–1 och punterade matchen och Skellefteå vann.