Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-07

Malmö vann igen

Malmö – Västerås 2-0

Malmös försvar är tillbaka på banan.

Skåningarna hade bara släppt in två mål på fyra matcher innan man släppte hela sju puckar mot Bofors senast, men då kom man till spel med blott tre ordinarie backar.

Mot Västerås kom tredje nollan på de sex senaste matcherna och Markus Svensson, som stått för alla nollorna, motade 22 skott. Han blev också utsedd till matchens lirare.

Framåt hade defensivt starke backen Ossi-Petteri Grönholm en lyckosam kväll. Han assisterade Robin Alvarez till 1-0 redan efter två spelade minuter, och satte sedan själv 2-0 i power play mitt i matchen.

Oskarshamn – Örebro 2-3

Det fortsätter att gå tungt för Oskarshamn. Hemma mot serieettan Örebro kom femte raka nederlaget.

Oskarshamn, utan nyvärvade målisen Troy Davenport i målet utan fortsatt Jens Holmström, ledde med 2-1 efter halva den tredje perioden. Då kvitterade Ryan Gunderson, och efter knappt tre minuter av övertiden så avgjorde Thomas Enström för serieledarna.

Örebro tog därmed tredje raka vinsten på bortaplan.

Oskarshamn, som länge var med i toppen av tabellen, har nu halkat ner till en tiondeplats och har hela fem poäng upp till Bofors på den sjunde och sista playoffplatsen.

Tingsryd – Sundsvall 0-3

Det var en ödesmatch får båda lagen i botten – och Sundsvall besegrade Tingsryd med 3-0, och laget knaprade därmed in rejält i tabellen.

Tingsryd, som är fjärde sist i tabellen, är nu bara en pinne för Sundsvall som är näst sist i tabellen. Däremellan finns Borås på samma poäng som Sundsvall, men med en bättre målskillnad.

Mest intressant är dock antalet spelade matcher: Tingsryd 35, Borås 32 och Sundsvall 33.

Gustaf Lindvall i Sundsvalls mål räddade 26 skott och höll alltså nollan mot Tingsryd och framåt gjordes målen av Magnus Häggström, Niklas Zetterström och Daniel Wågström.