Tingsryd-Troja/Ljungby 7-3

Publicerad 2011-10-26

Kronobergsderbyt mellan Tingsryd och Troja/Ljungby blev ett stort målkalas.

Första målet kom redan efter 1.21 genom Trojas norrman Robin Dahlström.

Men det dröjde bara drygt sju minuter innan Tingsryd övertagit ledningen efter två mål av David Laudius, både gångerna framspelad av senaste nyförvärvet Richard Mueller, och sedan släppte aldrig hemmalaget greppet.

Segern var Tingsryds tredje raka hemma i Nelson Garden Arena.

Leksand-Sundsvall 1-0

Johan Ryno saknades på grund av en höftskada. Då flyttades Ken-André Olimb upp till förstakedjan i en centerroll mellan Mark Hurtubise och Michael Raffl.

Den nya kedjan presenterade sig direkt. Olimb och Hurtubise stod för förarbetet när Raffl satte 1-0 efter med mindre än fem minuter spelade.

Finländaren Aatu Hämäläinen hade chansen att kvittera för Sundsvall på straff, men Raffls mål blev matchens enda.

Sundsvall har fortfarande inte tagit poäng på bortaplan den här säsongen.

Borås-Mora 2-3

Först kom ett tidigt baklängesmål och sedan tvingades målvakten Magnus Åkerlund kliva av skadad i slutet av den första perioden.

Och det slutade inte där för Borås.

Efter att ha vänt från 0-1 till 2-1 kom nästa kalldusch i mitten av tredje perioden. Inom loppet av knappt två minuter återtog Mora ledningen och vann matchen efter mål av Jens Jakobs och Johan Alcén.

På grund av förlusten har nu Borås samma poäng som Tingsryd, under det negativa kvalstrecket.