Arlbrandt avgjorde – med drömmål

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-30

Här avgör Luleås Pär Arlbrandt mot sin tidigare klubb Rögle – med ett hattrick.

Det sista målet var ett riktigt drömmål där han fintade upp backen Mathias Porseland på läktaren.

– Det får man unna sig, säger Arlbrandt efter 6–3-segern.

För två år sedan var han Rögles stora stjärna då han vräkte in 72 poäng på 45 matcher i allsvenskan. När Luleå äntligen spräckte sitt dystra bortaspöke fick publiken i Ängelholm återigen uppleva Pär Arlbrandts målfarlighet. 27-åringen stod för ett hattrick när Luleå vann med 6–3.

Matchhjälte för Luleå blev Pär Arlbrandt som stod för tre av gästernas fullträffar. Han kvitterade till 2–2, styrde in 4–3-målet åtta minuter in i sista perioden och stod dessutom för matchens delikatess när han på egen hand smekte in 5–3.

”Har försökt tidigare”

Arlbrandt drog pucken mellan sina egna ben, trampade runt en stillastående Mathias Porseland, rundade sedan målvakten Jürgen Penker och la in pucken i tomt mål.

– Jag har försökt att göra den finten några gånger men inte lyckats. Det var riktigt kul, säger Arlbrandt som erkänner att det var speciellt att möta Rögle igen.

– Det kändes lite mer nervöst än vanligt, jag känner en del i laget och även i publiken. Jag har varit jättedålig i de två tidigare matcherna mot Rögle så det var kul att visa att man kan. Det var första gången jag gjorde tre mål i elitserien.

”Alla bidrar”

Extra imponerande blir vinsten med tanke på att Luleå saknade nyckelspelare som Cam Abbott, Jonathan Hedström och Martin Chabada. Dessutom gick backen Johan Fransson sönder under matchen.

– Vi visar en enorm vinnarinställning i sista perioden. Alla bidrar och jobbar stenhårt för varandra, säger Rönnberg.

Luleå kom till Ängelholm med ett dystert bortafacit. Laget hade inte vunnit en match utanför hemstaden sedan den 2 november. Men i en svängig drabbning fick äntligen norrbottningarna med sig tre bortapinnar.