Södertälje obesegrat i kvalserien

Södertäljes kramkalas.

Södertälje vägrar förlora i kvalserien.

I dag besegrade Leif Strömbergs manskap Västerås med 4–3 efter sudden death.

Hittills obesegrade Södertälje fick en drömstart hemma i Axa Sports Center. Stefan Bemström smackade in 1–0 och Linus Videll stötte in 2–0.

Då visade matchuret 3.23 – och vid båda målen satt Västerås Elias Fälth i utvisningsbåset.

Men Fälth tog en personlig revansch i slutet av första perioden när han reducerade till 2–1 efter en vacker soloräd över hela isen. Och i början av andra perioden kom även kvitteringen.

SSK fick sista ordet

Veteranen Stefan ”Loppan” Hellkvist höll sig framme och petade in 2–2 på en retur.

Södertälje återtog dock ledningen. 5.51 in på tredje snirklade sig Dragan Umicevic igenom, sköt ett skott, Johan Thalberg räddade, men Jörgen Bemström slog in returen i nät.

Men Västerås vägrade ge upp och med fem minuter kvar satte Niklas Olausson 3–3 efter magnifikt förarbete av poängkungen Pär Arlbrandt, som förra säsongen inte platsade i just Södertälje.

Men Södertälje fick sista ordet. 4.01 in på sudden death direktstötte Damiel Josefsson in avgörande 4–3 efter ett vackert anfall med Linus Videll och Petri Pakaslahti.