Dagens namn: Ingrid, Inger

Tredje raka förlusten för Vancouver

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-06

NEW YORK. Vancouvers kräftgång fortsätter.

Svensklaget åkte tidigt i morse på sin tredje raka förlust, den här gången mot Columbus.

NHL
Columbus-spelarna jublar.

Nej, säsongen har verkligen inte börjat som Vancouver Canucks hade hoppats.

Först blev det två bortaförluster mot Calgary respektive Colorado – och eländet fortsatte alltså i nattens hemmapremiär mot Columbus.

3-5 slutade den tillställningen.

Började bra

Det började dock bra. 15.29 in i första perioden gjorde Henrik Sedin matchens första mål. Men precis innan pausvilan lyckades Antonie Vermette kvittera och i början av andra gick det riktigt snett för Canucks.

Kristian Huselius, som överhuvudtaget svarade för en lysande insats i GM Place, prickade in 1-2 efter 2.07 och i den sjätte minuten gjorde duon Rostislav Klesla (assisterad av Huselius, för övrigt) och Nikita Filatov varsitt mål inom loppet av 22 sekunder.

Då fick stjärnmålvakten Roberto Luongo lämna kassen och in kom istället Andrew Raycroft.

Kräver coachens avgång?

Därefter blev det lite mer ordning på hemmaspelet och ett tag såg det ut som att bröderna Sedin & co skulle kunna vända på tillställningen. San Jose-förvärvet Christian Erhoff lyckades reducera till 2-4 i mitten av andra och en period senare såg Willie Mitchell med hjälp av bland andra Mikael Samuelsson till att pricka in 3-4 också.

Men närmare kom Canucks aldrig. Fyra minuter från slutsignalen dammade Fedor Tuytin in Columbus femte mål och därmed var fajten över.

Nu är frågan om media i Vancouver redan kommer att börja kräva coachen Alain Vigneaults avgång.