Dagens namn: Sigrid, Siri

Harjus islossning bakom Luleåsegern

Publicerad 2016-03-21

Slutspelstider är lagkaptenstider.

I dag var det Johan Harjus tur att kliva fram och ge Luleå kvartsfinalövertag med sitt första mål sedan slutet av januari.

– Jag är nöjd i dag, säger Harju i C More.

När Luleå hemmaslog Örebro med 5-3 den 27 januari stod Johan Harju för ett mål och en assist.

Sedan dess har Harju lirat 16 matcher men det har inte blivit ett enda mål till och bara fyra assist i poängkolumnen.

Fram till i dag.

För precis som i går när Jimmie Ericsson ledde Skellefteå till seger och Joel Lundqvist comebackade med en seger för Frölunda var det Luleås lagkapten som låg bakom segern mot Färjestad.

”En klass bättre”

Efter knappt fyra minuter inledde Harju med att Gretzkypassa fram till Jonathan Granströms 1-0. Med 17,26 spelade kom också det efterlängtade målet när han direktsköt in 2-0 på en läcker Jacob Micflickier-passning.

– Johan Harju är mycket mer involverad i kväll och då blir han genast en klass bättre, säger Arto Blomsten i C More.

Därefter kontrollerade Luleå matchen totalt – ända fram till det var fem minuter kvar av matchen. Då klev Milan Gulas fram och skapade nerv i matchavslutningen när han reducerade med Färjestads första skott i tredje perioden. Sen var det Joel Lassinanttis tur att kliva fram och göra en helt matchavgörande räddning på Mikael Johanssons jätteläge i spel sex mot fem.

”Säsongens räddning”

– Det är kanske säsongens räddning, utbrast Arto Blomsten.

Efter den kunde Lucas Wallmark avgöra med 3-1 i tom kasse.

Segern gör att Luleå behåller sin hemmaplansfördel och har 2-1 i matcher.

Matchhjälten var givetvis nöjd:

– Det kändes bra i dag, jag får ett bra pass av Micflickier och Granström står bra på kontoret och vi skapar ganska många chanser i vår kedja så jag är nöjd i dag, säger Johan Harju till C More.