Dagens namn: Dagmar, Rigmor

TV: Bäckströms första fullträff i KHL

Uppdaterad 2012-10-30 | Publicerad 2012-10-29

Nicklas Bäckström har spräckt sin målnolla i Ryssland.

Svensken satte 1–0-målet, framspelad av Richard Gynge, i Dynamo Moskvas 3–1-seger mot Dinamo Riga.

En assist blev det för Nicklas Bäckström i debuten med Dynamo Moskva.

”Bäckis”, som lockades till Moskva av radarpartnern Alexander Ovetjkin i Washington Capitals, debuterade i förra veckans 3–0-seger mot Lokomotiv Jaroslavl och noterades för en assist.

I kvällens möte med Dinamo Riga fick 25-åringen klara sig utan en febersjuk Ovetjkin, men vad gjorde det?

Gynge assisterade

Den förre brynäsaren grundlade Dynamos 3–1-seger genom att sätta 1–0, bara tre sekunder före slutsignalen i den första perioden. Med i förarbetet var Richard Gynge och den vikarierande tredjelänken i kedjan, tjecken Marek Kvapil.

Riga kvitterade i den tredje perioden, men kort därefter satte Kvapil 2–1 och med fem minuter kvar fastställde ryske VM-spelaren Denis Kokarev slutresultatet.

På tre matcher har Bäckström bokförts för två poäng (1+1) och Dynamo Moskva ligger på tredje plats i den västra KHL-konferensen.