Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-13

Jörgen Jönsson avgjorde mot Frölunda med två mål

Jörgen Jönsson är inte kapten i Färjestad.

Däremot är han kungen av Karlstad.

Jönsson låg bakom 4-2-segern mot Frölunda i den andra kvartsfinalen med två mål.

Thomas Rhodin och Jörgen Jönsson.

I Frölundaborg i tisdags var inte Färjestad riktigt med i matchen någon gång och efter Frölundas urladdning med två mål på 35 sekunder var matchen körd.

På torsdagskvällen kom repliken – signerad Jörgen Jönsson.

Inte riktigt koll på pucken

Färjestad dominerade den första perioden stort och gick i från till 2-0 på drygt tolv minuter.

Jönsson satte själv 2-0 – fri med Ari Ahonen.

Jönsson försökte först finta bort målvakten men lurade sig själv. Den misslyckade dragningen slutade ändå med att pucken slank in mellan benskydden på finländaren.

Det såg läckert ut men...

– Det var absolut inte meningen. Jag skulle dra honom men misslyckades, jag lyckades ändå få till en touch och den gick inte, sa Jönsson när han berättade om målet i periodpausen.

I andra perioden kom Frölunda ut som ett helt nytt lag och Magnus Kahnberg reducerade. Frölunda fortsatte att trumma på och låg på hårt för en kvittering – som aldrig kom.

I stället stänkte Jörgen Jönsson in tunga 3-1, två minuter in i sistarundan.

Rickard Wallin förarbetade och hittade Jönsson med en läcker passning.

Gruff efter matchen

Martin Plüss reducerade för Frölunda men göteborgarna kom inte närmare än så. Mikael Johansson slängde in 4-2 i öppen kasse med dryga minuten kvar.

– Jättebra, vi är bra med hela matchen, står upp och spelar bra hockey. Nu laddar vi för nästa match, säger matchvinnaren Jönsson till Kanal 9.

Matchen var stundtals mycket underhållande med en hel del bök och stök. Efter slutsignalen stod i stort sett samtliga spelare i båda laget och småtjafsade/slogs i Färjestads zon.

Matchserien är helt jämn – 1-1.

Ny match och ny holmgång i Frölundaborg på lördag.