Nära tvåsiffrigt för Mora

Oskarshamn–Sundsvall 1–2

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-02

Oskarshamn åkte på tredje raka förlusten. I fredags föll man hemma mot Almtuna med hela 7-2 och på söndagen blev laget återigen poänglöst.

Efter en mållös förstaperiod tog gästerna ledningen i mittperioden.

Oscar Johansson ordnade 0-1 efter 11.37, och mindre än en minut senare kom utökningen när Nicklas Johansson rakade in 0-2.

I tredje perioden fick Oskarshamn äntligen hål på Sundsvalls-målvakten Joakim Lundström.

Robin Persson slog in den viktiga pucken och jakten på ett kvitteringsmål kunde börja. Men det blev inga fler mål, trots att det spelmässigt var stor hemmapress.

Den totala skottstatistiken skrevs till 42-25, men det stod 1-2 på resultattavlan.

Tre poäng till Sundsvall.

Borås–Nybro 4–3

Borås tog viktiga poäng i mötet mellan två lag som krigar i botten av tabellen. Men det krävdes förlängning för att skilja lagen åt.

Nybro fick en kalasstart på matchen och notoriske målskytten Robert Kimby överlistade Borås-målvakten Sebastian Idoff redan efter 40 sekunder.

Kimby slog till en gång till i perioden. Forwardens andra fullträff betydde 1-2 och ledning Nybro inför andra.

Borås gjorde det enda målet i mittperioden genom Matthew Waddell i power play.

Tidigt i tredje nätade Simon Hjalmarsson i spel fyra mot fem. 3-2 och en riktig kalldusch för gästerna.

Men man repade sig och kvitterade nio minuter före slutet och räddade en poäng.

I förlängningen blev Nicklas Lasu matchvinnare för Borås.

Mora–Huddinge 9–1

Mora dödade matchen redan i första perioden. Skotten skevs till 14-2 och hemmalaget gjorde fyra mål.

Niklas Fogström inledde målskyttet efter 3.36. Dalalaget var sedan helt överlägset och gick upp till en 3-0-ledning, signerat Eric Healey.

Oscar Ahlström lyckades peta in en kvittering bakom Moramålvakten Robert Kristan, men Healey slog till en gång till före paus och det stod 4-1 inför fortsättningen.

Andra perioden blev mållös, men i tredje trillade puckarna återigen in. Hemmalaget vann akten med 5-0 och matchen med 9-1.

Mora har två poäng upp till tabelltrean Växjö som ligger ovanför kvalseriestrecket.